Nieuwe allergeenvrije maaltijdvarianten!

25 november 2016 door Madaga

Wat heb jij vandaag gehad voor lunch? Een broodje kaas, een stuk fruit en een glas melk? Ingrediënten die lactose of gluten bevatten komen veel voor in Nederlandse lunches en ons eetpatroon. Dit maakt het lastig voor mensen met een allergie of intolerantie om lactose- of glutenvrij te eten.Allergeen maaltijden

Voor kleintjes met een gluten- of lactose-allergie of intolerantie is lekker en gevarieerd eten nog lastiger. Vaak zijn kinderen niet zulke goede eters. Als ze dan gemakkelijke producten als brood en melk niet mogen, kan gevarieerd en gezond eten op het kinderdagverblijf een uitdaging worden.

Voedselallergie op het kinderdagverblijf

Op het kinderdagverblijf kan het serveren van een gezonde maaltijd voor kleintjes met allergieën of intoleranties ook lastiger worden. Deze kleintjes moeten vaak iets anders eten dan de andere kinderen die op het kinderdagverblijf zijn. Dit is ook voor de kinderen zelf niet leuk, zij vergelijken elkaar namelijk graag. “Waarom mag mijn vriendje pasta eten en krijg ik quinoa?!”

Het aantal voedselallergieën neemt steeds meer toe in Nederland. In de afgelopen 25 jaar is het aantal mensen met een voedselallergie verdubbeld. Daarom zijn we de keuken in gedoken. Daar hebben we onze receptenboeken uitgeplozen en onze potten en pannen weer flink laten pruttelen.

Het ontwikkelen van nieuwe gerechtjes

Fleur heeft stage gelopen bij Madaga en zich volledig gestort op de productontwikkeling. Ze heeft haar stinkende best gedaan om de nieuwe maaltijden met ingrediënten zonder gluten en lactose te ontwikkelen. En natuurlijk heeft ze ervoor gezorgd dat ook met deze gerechtjes de kleintjes al één portie groente binnen hebben.

Benieuwd hoe het ontwikkelen van nieuwe gerechtjes in z’n gang gaat? Fleur laat het jullie zien in onderstaand filmpje!