Vacature productmanager voeding

17 november 2017 door Yann

Hoe meer smaken je van jongs af aan leert kennen, hoe gemakkelijker het is om gezond te blijven eten. Daarom serveert Madaga haar maaltijden nu al op 450 kinderdagverblijven door het hele land. Onze peuterproof maaltijden zijn vers, puur en volledig gericht op de behoeftes en (smaak)voorkeur van kinderen. Als Innovatieve Imker, met passie voor gezonde voeding, ben je verantwoordelijk voor het productportfolio en ontwikkel je nieuwe recepten en concepten. Dit voor de meest gevoelige en kritische fijnproevers die er zijn – kinderen van 0 tot 4 jaar.

Beginnen je ondernemende wortels al te kriebelen? Laat je dan snel overpotten in onze moestuin als ons nieuwe Productmanager Innovatieve Imker!

Kijkje in de keuken

Eigenaresse Ingrid liep als klein meisje al rond in de moestuin van haar oma in de Bourgogne. Deze tijd heeft haar doen beseffen wat een enorm geluk puur en gezond eten met zich meebrengt. Toen ze zelf moeder werd wist ze het zeker: ieder kind heeft hier recht op. In 2011 richtte ze daarom Madaga op. En met succes.

Wekelijks genieten duizenden kinderen op het kinderdagverblijf van onze warme maaltijd of Groentjespret op de boterham. Madaga groeit als kool – en dat blijft ze ook nog zeker doen – sinds kort heeft ze medespeler in de kindervoeding Lekker & Vers overgenomen. Dit maak dat jij aan de slag gaat bij een van de meest toonaangevende bedrijven op het gebied van kindervoeding in Nederland.

Peuterproof recepten

Baby’s en peuters meenemen op smaakavontuur is een hele uitdaging. Madaga is pionier op dit gebied. Door bijvoorbeeld als eerste in Nederland verse biologische voeding op grote schaal te produceren. De gerechten komen niet op het menu te staan voordat 80% ervan smult. Zo toveren wij, met de beste ingrediënten en slimme smaakcombinaties, maaltijden waar kinderen hun vingers bij aflikken. Met in elke maaltijd minimaal één portie groente.

De combinatie van de beste producten en handige toolkits is de sleutel tot ons succes. Wij ontwikkelen niet alleen peuterproof gerechten met de beste smaakcombinaties, zoals een ratatouille of mediterrane visschotel, maar ontzorgen ook de kinderdagverblijven. Zo helpen wij met bijvoorbeeld onze starterskit de overgang van een broodmaaltijd naar de warme lunch te vergemakkelijken. Daarnaast bieden wij anders tools aan om bijvoorbeeld de ouders te informeren. Op deze manier helpen wij zowel pedagogische medewerkers als ouders om kinderen enthousiast te maken voor gezonde voeding.

Wat ga je doen?

 • Jij maakt onze belofte waar: ‘kleintjes hapje voor hapje verliefd op echt eten maken’.
 • Jouw kennis en ervaring met ingrediënten, kookprocessen en conserveringstechnieken zorgen ervoor dat jij onze autoriteit en kennis als merk bewaakt en versterkt.
 • Dit doe je door zorg te dragen voor een goede coördinatie en samenwerking tussen alle betrokkenen binnen jouw vakgebied. O.a. de keuken, klanten, het marketingteam, diëtisten andere specialisten.
 • Op basis van de input van collega’s van sales, marketing en feedback van klanten; zowel de kleintjes als verzorgers, zoek en vind je kansen om ons productportfolio verder te ontwikkelen.
 • Je optimaliseert onze huidige producten (en nieuwe producten die worden ontwikkeld) door rekening te houden met economische factoren en het eventuele effect wat dit kan hebben op de inkoop- en verkoopprijs
 • Ook begeleid je het testen bij de keuken en op locaties om zo aan de hand van feitelijke informatie de maaltijden te optimaliseren.

Naar wie zijn we op zoek?

 • Afgeronde relevante hbo-opleiding richting voeding of foodtechnology.
 • Minimaal 3 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie.
 • Je hebt ervaring met voeding, ingrediënten, productieprocessen en kooktechnieken en weet deze te vertalen en toe te passen binnen onze organisatie.
 • Je bent de kennisbaak binnen Madaga. Je bent op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen in de voedingssector.
 • Het begeleiden en samenwerken met collega’s en partners pak je pragmatisch en daadkrachtig op.
 • Ervaring met productontwikkeling binnen een onderneming op het gebied van voedingsmiddelen is een pré.
 • Net als wij, wil je pure producten op de markt brengen om een nieuwe generatie voedingsproducten te ontwikkelen. Dit doe je door out-of-the-box denken en met slimme en creatieve oplossingen te komen.

Jouw plek in de moestuin

 • De Madaga moestuin wordt onderhouden door doeners en durvers. Het team bestaat uit missie gedreven Foodpreneurs die met elkaar de uitdaging aangaan.
 • Om tot de beste ratatouille te komen werk je met veel partijen samen, daarom zal je de tijd wisselend doorbrengen op kantoor, in de keuken en bij klanten.
 • Ondernemerschap is onze drijfveer en daar ga jij een belangrijke rol in spelen. Dit moet je droomfunctie zijn.
 • Doorgroeimogelijkheden tot leidinggeven over het gehele projectmanagement: prijsbepaling, kwaliteitsbewaking, certificering, productcodes, verpakking en benaming.

Overpotten in onze moestuin?

We ontvangen graag per mail je CV en je antwoord op het Madaga cloud-spel.
Verras ons en mail de documenten naar Yann op foodpreneur@madaga.nl.
Bellen mag ook: 06-21469382 of 020 3081200.

Het Madaga cloud-spel