Beter slapen? Eten to the rescue!

29 oktober 2017 door Anneloes

Slaapverwekkend eten

De klok is weer teruggezet – ojee, slapeloze nachten?

Gisteren is de wintertijd weer van start gegaan. Grote kans dat jouw kleintje weer even moet wennen aan een nieuw ritme. Heel normaal. Maar lukt het slapen niet? Probeer dan eens eten dat het slapen stimuleert! Klaas Vaak move over, want wij delen een leuke factsheet vól voedselhelden met je. Dan droomt jouw kindje heerlijk weg!

Slaap Kindje Slaap

Voor een goede nachtrust heeft je kindje vooral veel verschillende vitamines en mineralen nodig, die er samen voor zorgen dat het slaapstofje melatonine kan worden aangemaakt. Maar wat kan je je kleintje dan precies geven? Er zijn genoeg gezonde voedselhelden die net dat steuntje in de rug geven bij het slapen, neem hieronder maar eens een kijkje!

Droometen

Één van de stofjes waar het allemaal mee begint is tryptofaan, dit vind je bijvoorbeeld in ei, banaan, haver, melk en peulvruchten. Maar ook magnesium is een goede helper die je onder andere terugvindt in groene bladgroentes, broccoli en amandelen (amandelpasta of -melk is voor de kleintjes natuurlijk handiger). Soms bevat voeding zelfs van zichzelf al wat melatonine, wat dacht je bijvoorbeeld van kersen? En daar hebben we ze weer: banaan en haver! En misschien zou je er niet direct aan denken, maar ook vitamine C helpt bij een goede nachtrust. Bijvoorbeeld ananas en sinaasappel zitten hier barstensvol van. Denk verder ook aan voldoende calcium, zink en vitamines A en B. Gelukkig zit ook één van onze lievelingsgroentes, pompoen, vól met veel van deze vitamines.

Een goed begin is het halve werk

Wees gerust: gelukkig hoef je dit eten niet allemaal vlak voor het slapen gaan te geven. Zo lang je kindje overdag gevarieerd van deze voedselhelden geniet, zorgt de combinatie van vitamines en mineralen er vanzelf voor dat ‘ie ’s avonds weer slaapt als een roosje! Zzzz, gapen jullie ook al?

eten dat helpt bij slapen

 

Bronnen: