Held van de Maand: Courgette

6 juni 2016 door Mijke

Supercourgette_kooktips

Hoe meer groente je kleintje eet, hoe beter. Maar waar kun je nou het best mee beginnen? Wat dacht je van deze held van de maand? Courgette leent zich perfect voor de eerste babyhapjes. Hij heeft namelijk een zachte en milde smaak. We geven je 3 goeie redenen om courgette aan je kleintje voor te schotelen.

3 interessante courgetteweetjes, zodat je weet waarom je er thuis van alles mee staat te maken voor je kleintje.

Weetje 1: Courgette voor tandjes

Oké, oké, bij sommige baby’s duurt het nog even voordat er ook maar één tand te zien is, maar courgette is goed voor het tandvlees waar die tandjes uit moeten komen. Het zit bomvol betacaroteen dat in het lichaam van je kleintje wordt omgezet in vitamine A, en wat dus weer heel goed is voor het tandvlees.

Weetje 2: Courgette om van te groeien

Nederlanders zijn de aller-langste mensen op deze aardbol, best leuk om dat zo te houden toch? Toevallig groeit je kindje flink van courgette. Dit komt door diezelfde betacaroteen, die in het lichaam wordt omgezet in vitamine A. Overigens lijkt onze manier van eten niet de enige reden te zijn dat we zo lang zijn. Uit recent Amerikaans onderzoek blijkt dat ons goede zorgstelsel ook meehelpt. Weet je dat ook weer.

Weetje 3: Courgette vooral niet schillen

Nu we weten hoe goed die betacaroteen is, willen we natuurlijk dat je baby of peuter het ook daadwerkelijk binnenkrijgt. Was de courgette goed voordat je er iets mee gaat maken, maar laat de schil er lekker aan zitten. De meeste voedingsstoffen zitten namelijk in de schil.

Held van de maand

Wat de peuter niet kent, eet hij niet. Daarom kiezen wij elke maand een held waarmee je onweerstaanbaar lekker kunt koken voor je kleintje. En we vertellen waarom je deze groente of fruit op het menu van je baby wilt zetten.

Ontdek onze andere helden!

Pompoen & pompoen-kookweetjesDeze oranje krachtpatser maakt slaperig. Komt dat even goed uit!
Broccoli & broccoli-kookweetjes: Wist je dat de hele stronk op mag?
Sperzieboon & sperzieboon-kookweetjes: Voor glanzende lokken moet je deze jongens hebben.