Held van de Maand: Sperzieboon

6 mei 2016 door Mijke

Held van de maand sperzieboon
Deze held van de maand kunnen kleintjes zo uit hun vuistje eten. Deed Ingrid, de oprichtster van Madaga, vroeger ook, terwijl ze op haar rug in de moestuin van haar oma lag. Nog 3 goeie redenen om sperziebonen op het menu van je baby te zetten.

3 interessante sperzieboonweetjes, zodat je weet waarom je er thuis van alles mee staat te maken voor je kleintje.

Weetje 1: Sperziebonen & een bos glanzend haar

Sommige baby’s worden geboren met een hele bos, andere baby’s hebben 3 sprieten. Het kan soms even duren, maar uiteindelijk krijgt ook de laatste groep haar. In sperziebonen zit biotine en dat helpt om haren te laten glanzen. Kun je een beetje opscheppen met die lokken, is toch leuk.

Weetje 2: Sperziebonen maken fit

Als baby moet je alles nog leren en dat kost energie. In sperziebonen zit pantotheenzuur, moeilijke naam, maar het zorgt ervoor dat eiwitten, koolhydraten en vetten worden opgenomen (of afgebroken) door het lichaam. Zo heeft je kindje dus genoeg energie om z’n linker grote teen uitgebreid te ontdekken.

Weetje 3: Sperziebonen voor een babyhuidje

Deze is ook handig voor alle volwassenen: in sperziebonen zit vitamine B3, goed voor een gezonde, stralende huid. En het zit niet alleen in sperziebonen, maar ook in wortels, broccoli en champignons.

Sperziebonen op brood?

Wist je dat wij sperziebonen zelfs op onze boterham smeren? Samen met doperwtjes vormen ze een ideaal stel. Kijk maar eens naar onze groene Groentjespret. Kun je gewoon los bestellen.

Held van de maand

Wat de peuter niet kent, eet hij niet. Daarom kiezen wij elke maand een held waarmee je onweerstaanbaar lekker kunt koken voor je kleintje. En we vertellen waarom je deze groente of fruit op het menu van je baby wilt zetten.

Ontdek onze andere helden!

Pompoen & pompoen-kookweetjesDeze oranje krachtpatser maakt slaperig. Komt dat even goed uit!
Broccoli & broccoli-kookweetjes: Wist je dat de hele stronk op mag?