Held van de Maand: Wortel

1 augustus 2016 door Mijke

super_wortel
Een wortelhapje is het favoriete eerste hapje van een heleboel ouders. Beginnen met groente is sowieso een goed idee en deze oranje kanjer is lekker zoet en wordt over het algemeen goed gegeten als eerste hapje. Maar waarom koken we verder eigenlijk zo graag met wortels voor baby’s?

3 belangrijke wortelweetjes, zodat je weet waarom je er thuis van alles mee staat te maken voor je kleintje.

Weetje 1: Wortel zit bomvol vitamine A

De lading vitamine A die in wortels zit, is goed voor het gebit en het tandvlees van je kleintje, dus laat ze vooral af en toe op een oranje stengel knabbelen. Maar er is meer dat vitamine A voor je baby of peuter kan doen. Het is namelijk ook goed voor de weerstand, de groei, de ogen en de huid. Kom maar door dus met die oranje jongens!

Weetje 2: Wortel is bio beter

Het is zo dat niet alle groente in je koelkast per se biologisch hoeven te zijn, omdat niet bij alle groente veel pesticiden worden gebruikt. Bij wortel is dit helaas wel zo, daarom is het handig om de bio-variant te kopen.

Weetje 3: Extra zoet in de winter

Weet jij waarom wortels zoeter zijn in de winter? Wanneer we het koud krijgen trekken we een trui aan of stoken we de kachel op, maar wanneer een wortel zich probeert te beschermen tegen de kou wordt hij zoeter! Is het ergens toch jammer dat het nu zomer is…

Held van de maand

Wat de peuter niet kent, eet hij niet. Daarom kiezen wij elke maand een held waarmee je onweerstaanbaar lekker kunt koken voor je kleintje. En we vertellen waarom je deze groente of fruit op het menu van je baby wilt zetten.

Bordje toch niet leeg of op de grond? Misschien kunnen wij je dan een handje helpen. Verschillende van onze helden zijn terug te vinden in onze proefbox. Ook een keer proberen?

Proefboxen bekijken

 

Ontdek onze andere helden!

Pompoen & pompoen-kookweetjesDeze oranje krachtpatser maakt slaperig. Komt dat even goed uit!
Broccoli & broccoli-kookweetjes: Wist je dat de hele stronk op mag?
Sperzieboon & sperzieboon-kookweetjes: Voor glanzende lokken moet je deze jongens hebben.
Courgette & courgette-kookweetjes: De meeste voedingsstoffen zitten in de schil, dus vooral niet schillen.
Tomaat & tomaat-kookweetjes: Zelfs in blik houden ze hun vitamines vast, wist je dat?