Held van de maand: zoete aardappel

20 januari 2017 door Madaga

Baby’s en peuters zijn van nature dol op de zoet. Ook valt kleur enorm bij hen in de smaak. Deze maand hebben wij een groenteheld die zowel zoet is als mooi van kleur. Weet je het al? Juist! De zoete aardappel is deze maand de held van de maand! We hebben naast de kleur en smaak nog 3 redenen waarom je de zoete aardappel op het menu van je kleintje wil zetten.

Zoete aardappel1. Zoete aardappels tegen de snottebellen

Het is ongelofelijk koud buiten en het regent dat het giet. Voor je het weet is je hele gezin aan het snotteren. Zoete aardappels to the rescue! Ze zitten bomvol met vitamine C. En laat dat nu net de vitamine zijn die je weerstand in stand houdt.

2. Gevulde buikjes

Zoete aardappels bevatten veel voedingsvezels. Dit zorgt ervoor dat de koolhydraten in de aardappels langzaam worden verbrand en de suikers langzaam worden opgenomen. Dat betekent constante energie en niet snel behoefte aan een snack!

3. Allergie? Geen probleem

Als je kind een voedselallergie heeft is het soms best lastig om gevarieerd te eten. Maar er is goed nieuws voor alle kleintjes met een glutenallergie: de zoete aardappel is namelijk glutenvrij. Vervang de pasta dus door deze groenteheld, smakelijk!