Hoe werkt het?

Onderzoek laat zien dat 79% van de kinderen te weinig groente eet. Dit terwijl de juiste voeding in de eerste 1.000 dagen ontzettend belangrijk is. Het is zelfs zo dat voeding in deze periode bepaalt hoe het lichaam later functioneert. Maar ook de basis voor smaakvoorkeur en eetgewoontes wordt in deze periode ontwikkeld. Dus hoe meer smaken je van jongs af aan leert eten, hoe makkelijker het is om later gezond te blijven eten!

Het kinderdagverblijf de ideale plek voor een smaakavontuur

Baby’s hebben van nature een voorkeur voor zoete en vette smaken. Groente is dus even wennen. Soms moeten kinderen wel 10 tot 15 keer iets proeven voordat ze het lekker vinden. En dat lijkt een hele klus…

Gelukkig! Daar schieten de kinderdagverblijven ons te hulp. Dit is namelijk dé ideale plek voor een groente-avontuur. Samen met vriendjes aan tafel gaat leren eten een stuk makkelijker. Zien eten doet eten! De pedagogisch medewerkers op de groep weten kleintjes als geen ander te verleiden om tóch dat ene hapje te proberen. Een (te) gek versierde boterham met groenten of samen verhalen lezen over de groentehelden. Zo wordt het kweken van smaakontwikkeling echt een feest.

‘Die portie groente gaat er zó in’

Dat is wat je van ons kunt verwachten.

Puur & Gezond: Een wortel smaakt echt naar wortel. We koken met pure ingrediënten en niks anders.
Vers: in onze keuken staan potten en pannen te pruttelen. Wij koken alles vers en houden niet van voorraad.
Onweerstaanbaar: onze koks weten gezonde ingrediënten om te toveren tot spannende gerechtjes waar kinderen van smullen. 80% van de kinderen vindt het lekker.
Groente: tijdens de warme lunch of op brood, met zoveel variatie krijgen ze de smaak zeker te pakken!
Speciaal voor kleintjes: Ons weekmenu is samengesteld door onze diёtiste. De texturen zijn aangepast op leeftijdsgroepen. Kindjes kunnen vanaf de eerste hapjes (4 maanden) mee-eten.

Makkelijk & veilig

Met het online bestelsysteem bestel je de maaltijden eenvoudig en snel. Jij vult het aantal kindjes in en wij rekenen het om naar het aantal maaltijdschalen, dan gaan onze koks aan de slag! Onze chauffeur levert wekelijks de bestelling bij je af. Met een kleine moeite staat er dagelijks een verse lunch op tafel. De maaltijden kan je opwarmen in de oven of magnetron.

In onze keuken staat voedselveiligheid voorop. Daarom is onze keuken BRC-gecertificeerd en worden de producten gecontroleerd door onafhankelijk voedselveilligheidsexpert WFC. Dit waarborgt de voedselkwaliteit en -veiligheid van al onze producten.

Vragen?

Bekijk de veelgestelde vragen.

Of neem contact met ons op: