Holy Smokes, biologisch is fantastisch!

28 maart 2013 door Ingrid


Biologisch: “Niemand doet dat”, zei de producent. “Het kan niet”, zei de leverancier. Het was niet de eerste keer dat we dit hoorden. Maar sinds we toch aan het pionieren waren op het gebied van babyvoeding wilden we niet opgeven. En een aantal weken later stuitte ik in de Madaga-keuken op groene bananen. Ze waren biologisch, dat wel, net als de andere ingrediënten die er lagen, maar de kwaliteit was slecht. Baby’s en peuters leren genieten van eten dat goed voor ze is, dat was het idee. Koken zouden we biologisch doen. Wel zo logisch, dacht ik aan het begin van Madaga. Het ging alleen niet zo makkelijk en ondertussen lag ik er van wakker.

Biologische chaos

Nadat ik de groene bananen had gezien, stond ik samen met twee chagrijnige koks boven een pan met biologische doperwten. Na 2 uur waren ze nog steeds keihard! De leverancier zei: “Ik zei het toch”. Een kennis met een hoge functie in de retailbranche zei: “Haal je vinger eens over biologische producten in de supermarkt, daar ligt gewoon stof overheen, omdat het niet wordt verkocht”. En ik dacht aan een vrouw die ik had leren kennen tijdens een conferentie die vertelde: “Het hebben van een eigen bedrijf is chaos en anders durven zijn”. Nu begreep ik wat ze bedoelde.

Goed milieu, gezonde grond en blije kippen

We zijn uiteindelijk voor kwaliteit gegaan en kookten waar dat kon met biologische producten. Eigenlijk hadden we best zo door kunnen gaan, want niemand twijfelde aan de kwaliteit van onze gerechten. De meeste ouders dachten zelfs al dat we helemaal biologisch waren. Maar ik vind dat als je staat voor goed eten voor kinderen, dat je ook moet staan voor een goed milieu, gezonde grond en blije kippen. Die biologische certificering was ik dus nog niet vergeten.

Van keiharde doperwten naar heerlijke doperwten

Een paar weken geleden had ik een spannend moment. Voor de tweede keer liep ik in onze keuken om biologische producten te proeven. En echt, het was heerlijk! Ook de doperwten! We hebben zoete kersen en sappige pruimen voor onze fruithapjes. De appels en peren smaken nu nog beter. En holy smokes de ananassen zijn fantastisch! Inmiddels vind je nu alweer ruim een jaar op al onze gerechten het officiële SKAL bio-certificaat. Het blijft een heerlijk moment wanneer je als ondernemer een “Dat kan niet” kan veranderen in “Yes, we can!”.

Makkelijk

Makkelijk, dat is wat we eten voor je willen maken. Daarom zitten die ananassen, appels, peren en doperwten nu in een proefbox of ons wekelijkse menuplan. En koken we er hapjes mee, die net zo smaken als de gerechten die je thuis kookt. Althans, we koken elke week verse gerechten en jij kunt precies bestellen wat je nodig hebt.

Groet, Ingrid

P.S.: Ons persbericht kun je ook nog even lezen als wilt.