Bestel mijn Madaga

Held van de maand: broccoli

Om kleintjes onweerstaanbaar lekker en gezond te laten eten, heb je een held nodig. Deze maand is dat broccoli. Broccoli is namelijk heerlijk knapperig, licht pittig en tegelijkertijd zoet. En deze allemansvriend zit ook nog eens vol vezels, calcium en vitamine C!

En we hebben nog 3 redenen waarom je broccoli op het menu van je kleintje wilt zetten.

Weetje 1: Broccoli is goed voor de ogen

Lust je baby geen worteltjes? Geen probleem: broccoli is ook goed voor de oogjes van je kleintje. Broccoli bevat namelijk twee carotenoïden die bijdragen aan de gezondheid en ontwikkeling van de ogen van je baby.

Weetje 2: Broccoli beschermt

We zeiden het al: broccoli zit bomvol vezels, calcium en vitamine C. Daarnaast barst broccoli ook nog eens van de antioxidanten, die je baby beschermen tegen hart- en vaatziekten. Een goed begin is het halve werk.

Weetje 3: Broccoli dipt lekker weg

Als je kind zonder dwang groente eet, leert het de smaak waarderen. Maar wat nu als je kleintje zijn neus ophaalt voor broccoli? Simpel: maak een sausje en laat ‘m lekker dippen! Onderzoek (ja, echt!) heeft aangetoond dat kinderen door te dippen 80% meer broccoli eten. Simpel en doeltreffend, daar houden wij van.

Sausje nodig? Doe 2 eetlepels yoghurt met een halve appel en een snufje kaneel in de blender. Of 200 gram diepvrieserwten, 2 eetlepels crème fraîche, 1 eetlepel citroen en een paar blaadjes basilicum. Dippen maar!

Held van de maand

Wat de peuter niet kent, eet hij niet. Daarom kiezen wij elke maand een held waarmee je onweerstaanbaar lekker kunt koken voor je kleintje. En we vertellen waarom je deze groente of fruit op het menu van je baby wilt zetten.

 


26 juni 2019
' Het stoere broertje van de bloemkool '

Andere leuke artikelen

OOK EEN WARME LUNCH OP JOUW KINDERDAGVERBLIJF?
VRAAG GRATIS PROEFBOX AAN