Bestel mijn Madaga

Held van de maand: courgette

Hoe meer groente je kleintje eet, hoe beter. Maar waar kun je nou het best mee beginnen? Wat dacht je van deze held van de maand: courgette? De courgette leent zich perfect voor de eerste babyhapjes. Hij heeft namelijk een hele zachte en milde smaak. Hieronder geven we je  3 interessante courgetteweetjes om courgette aan je kleintje voor te schotelen. En zo weet je ook waarom je er thuis van alles mee staat te maken voor jouw kindje.

Weetje 1: Courgette voor tandjes

Oké, oké, bij sommige baby’s duurt het nog even voordat er ook maar één tand te zien is. Maar alle beetjes helpen. Zo ook het eten van courgette! De courgette is namelijk goed voor het tandvlees waar die tandjes uit moeten komen. Het zit bomvol beta-caroteen. Dit is een stofje dat in het lichaam van je kleintje omgezet wordt in vitamine A. En vitamine A is dus weer heel goed voor onder andere het tandvlees.

Weetje 2: Courgette om van te groeien

Nederlanders zijn de aller-langste mensen op deze aardbol, best leuk om dat zo te houden toch? Toevallig groeit je kindje flink van courgette. Dit komt door diezelfde beta-caroteen, die in het lichaam wordt omgezet in vitamine A. Overigens lijkt onze manier van eten niet de enige reden te zijn dat we zo lang zijn. Uit recent Amerikaans onderzoek blijkt dat ons goede zorgstelsel ook meehelpt. Dan weet je dat ook weer.

Weetje 3: Courgette vooral niet schillen

Nu we weten hoe goed die beta-caroteen is, willen we natuurlijk dat je baby of peuter het ook daadwerkelijk binnenkrijgt. Maar hoe zorg je daar nou voor? Was de courgette goed voordat je er iets mee gaat maken, maar laat de schil er lekker aan zitten. De meeste voedingsstoffen van de courgette zitten namelijk verstopt in de schil.


21 juni 2018
'Zelfs de bloem kan worden gegeten'


OOK EEN WARME LUNCH OP JOUW KINDERDAGVERBLIJF?
VRAAG GRATIS PROEFBOX AAN