Bestel mijn Madaga

Held van de maand: Paprika

Je hebt ze in bijna alle kleuren van de regenboog en ze zijn ontzettend veelzijdig. Rood, groen, geel, oranje of zelfs in puntvorm. Wij zijn fan! Redenen genoeg dus voor deze held van de maand: paprika. Maar deze held biedt meer. Hieronder geven we je  3 interessante paprikaweetjes om courgette aan je kleintje voor te schotelen. En zo weet je ook waarom je er thuis van alles mee staat te maken voor jouw kindje.

Weetje 1: Ik zie, ik zie wat jij niet ziet

Gele, rode en oranje paprika’s bevatten carotenoïden, deze plantpigmenten zorgen voor de mooie felle kleur. Carotenoïden helpen het netvlies van de ogen te beschermen tegen zon. Worteltjes zijn dus niet enige groentes die bijdragen aan gezonde ogen, paprika’s kunnen er ook wat van!

Weetje 2: Van jong naar oud

Ooit eens afgevraagd waarom een groene paprika groen is en een rode paprika rood? Wij hebben het voor je uitgezocht. Paprika’s groeien aan een plant en de groene variant wordt als eerst geplukt en is eigenlijk onrijp. Naarmate de tijd verstrijkt verandert de kleur van geel naar oranje en uiteindelijk naar rood. De kleuren paprika’s verschillen van smaak én voedingswaarde. De ‘oudste’ rode paprika bevat het meeste vitamine C, is het meest zoet en is daarom ook erg populair. Zin om te kokkerellen? Maak eens biefstuk met paprika-tijmsaus: een perfecte combinatie! De vitamine C in de paprika stimuleert de ijzeropname uit rood vlees. Mooi meegenomen, want je kindje heeft 10x zoveel ijzer nodig dan jou en neemt het minder makkelijk op.

Weetje 3: Mannetje of vrouwtje?

De vrouwtjespaprika heeft vier bulten aan de onderkant en de mannetjespaprika drie. De vrouwelijke variant is het zoetst, heeft de meeste zaadjes en is heerlijk om zo te snoepen! Het mannetje bevat veel minder zaadjes en is een beetje bitter, daarom erg geschikt om


21 juni 2018
'De vrouwtjespaprika smaakt zoeter'


OOK EEN WARME LUNCH OP JOUW KINDERDAGVERBLIJF?
VRAAG GRATIS PROEFBOX AAN