Bestel mijn Madaga

Held van de maand: tomaat

Weet je wat Italiaanse bambina’s en bambino’s gezond houdt? Tomaten. Ze eten ze de hele dag door. Maar, er is meer. We zijn een paar spannende dingen te weten gekomen over deze held van de maand. Ontdek 3 nieuwe redenen waarom je tomaat op het menu van je baby wil zetten.

3 interessante tomaatweetjes, zodat je weet waarom je hem zeker op het menu van je kleintje moet zetten:

Weetje 1:  Tomaten in blik behouden de vitamines

Zodra iets in blik zit heb je niet bepaald het idee dat het nog bomvol vitamines zit. Meestal klopt dit ook. Want vitamine B en C gaan al snel verloren. Maar niet als de groente of fruit in kwestie zuur van smaak is zoals de tomaat. Die behoudt z’n vitamine C en is dus goed voor baby’s. Wel handig om op te letten: zorg dat er geen zout aan de bliktomaten is toegevoegd.

Weetje 2: Tomatenschil zorgt voor gezonde botten

Kijk, dat doen die Italianen dus heel slim. Want wat hebben pasta Bolognese, lasagne en pizza met elkaar gemeen? Tomaat. Wat blijkt, als je tomaat opwarmt, of nog beter, bakt in een beetje olijfolie, komt het stofje lycopeen beter vrij. Lycopeen zit vooral in de schil van de tomaat en zorgt onder andere voor gezonde botten. Maak dus vooral eens een vega-pizza voor je peuter, vol tomaat (met schil). Kunnen ze mooi helpen in de keuken.

Weetje 3: Tomaten in zonnebrand

Cosmetische bedrijven kijken of tomaat geschikt is voor zonnebrand. Stofjes in de schil zouden helpen tegen schade van Uv-straling.

Tomaat op brood?

Wij zijn zo dol op tomaten dat we ze zelfs op onze boterham smeren. Samen met rode bietjes, worteltjes en witte bonen vormen ze een heerlijke mix. Kijk maar eens naar onze Groentjespret. Je kan de Groentjespret gewoon los bestellen bij je weekmenu.


02 juli 2019
' Ze zijn er in verschillende kleuren, maten & vormen '

Andere leuke artikelen

OOK EEN WARME LUNCH OP JOUW KINDERDAGVERBLIJF?
VRAAG GRATIS PROEFBOX AAN