Jouw kerstdiner als kinderfeest

22 december 2016 door Madaga

KerstdinerHoe maak je van het kerstdiner een feest voor je kind? Voor ons is kerst hét moment om samen te genieten van echt eten. Maar hoe doe je dat met de kleine, die meestal niet zit te wachten op lang tafelen? Je wilt natuurlijk dat je kleintje het ook naar zijn zin heeft tijdens het diner. We kennen de issues en helpen je graag!

Samen

Ga samen aan de slag om er een prachtig kerstdiner van te maken. Zoek samen met je kleintje een recept uit wat hij (met hulp van mama) zal gaan bereiden. Wie weet zijn onze citroen-kerstkransjes of feestelijke pompoenmuffins wel geschikt. Ga samen boodschappen doen en maak er een feestje van in de keuken! Wat zal je kind trots zijn als jullie ’s avonds aan het smullen zijn van zijn lekkernijen!

Kunstenaar

Terwijl jij bedenkt wie waar zit kan je kind zich ondertussen uitleven op de naamkaartjes. Geef hem wat kleurtjes en laat hem prachtige kunstwerkjes maken. Klaar met kleuren? Een wit papieren tafelkleed tovert je kindje binnen tien minuten om tot een uniek schilderij. Tussen de gangen door kan je kind de finishing touch geven, laat die kleurpotloden dus lekker op tafel liggen!

Net als papa en mama

Een glaasje wijn kun je natuurlijk niet missen bij een lekker, uitgebreid kerstdiner. Om je kleintje mee te laten doen kun je hem ook uit een wijnglas laten drinken. Serveer hier het drinken in, proost samen en hij hoort helemaal bij de volwassenen!

Etend leren               

De hele avond eten en kletsen, dat vraagt om afwisseling! Maak van het proeven van de gerechten een quiz, wie raadt de meeste ingrediënten? En wie proeft er als eerst welke groente er in het gerecht zitten? Spelenderwijs leren is natuurlijk het allerleukst. Vooral als je ook nog eens van alle gerechtjes mag smullen!

Zijn we de gouden tip vergeten? Hebben jij en je kleintjes andere tradities tijdens de feestdagen? Laat het achter in de reacties, we laten ons graag inspireren! Geniet van deze dagen en maak er een mjammie 2017 van!