Bestel mijn Madaga

Ook voor jouw locatie?

Vraag hier een gratis proefbox aan.

Gratis proefbox

Edutainment

Smaakavontuur

De weg naar écht eten is een groot avontuur en gebeurt lang niet altijd aan tafel. Scharrelen door de moestuin, stiekem proeven, smokkelen en misschien krijgt beer ook wel een hapje. Stapje voor stapje wennen aan nieuwe smaken, kleuren en texturen. Het leren van nieuwe smaken is een wisselwerking tussen ontdekken en herhalen. Door voeding te plaatsen in de kinderwereld vol fantasie en plezier, laten wij ze op smaakavontuur gaan en de wereld van écht eten ontdekken.

Gezonder kiezen door aandacht en spel

Kinderen maken hun keuze vooral op basis van de omgeving. Leeftijdsgenootjes hebben hierbij de grootste invloed. Dat hapje ratatouille gaat er ineens een stuk makkelijker in wanneer vriendjes ook een hapje proeven. Bovendien blijkt de toevoeging van een spelelement een effectief middel om gezonde voeding leuker en gemakkelijker te maken.

‘Plezier, variatie en herhaling’

Dat smaakontwikkeling aandacht vergt weten we allemaal. Daarom helpen wij kinderdagverblijven om met de kleintjes op ontdekkingsreis te gaan naar gezonde voeding. Met onze peuterproof maaltijden, creatieve tools én inspiratie helpen jullie betere professionals te worden. Jullie hoeven alleen nog maar te ervaren en te genieten!

De Smaaksafaribox

Herhaling, plezier en variatie zijn de sleutels tot succes. In samenwerking met Smallsteps kinderopvang introduceerde wij dit jaar een uniek programma om kinderen succesvol groente te leren eten. Met de Smaaksafaribox beleefden ruim 15.000 kinderen een geslaagd avontuur. Deze aanpak laat zien dat kinderdagverblijven een belangrijke rol kunnen spelen in een gezonder voedingspatroon van kinderen.


27 maart 2019
'Spelen met je eten, geen slecht idee!'

Hoe ziet zo'n Smaaksafari eruit? Zo!OOK EEN WARME LUNCH OP JOUW KINDERDAGVERBLIJF?
VRAAG GRATIS PROEFBOX AAN