Bestel mijn Madaga

De ideale plek

Jullie maken het verschil!

Kinderen zijn lang niet altijd de makkelijkste eters. Al helemaal niet als het om een bittere groente gaat. Maar liefst 80% van de kinderen eet niet voldoende groente. Dit terwijl de juiste voeding in de eerste levensjaren ontzettend belangrijk is.
Soms moeten kinderen iets wel 10-15 keer proeven voordat ze aan de smaak wennen. Dat lijkt een hele klus… en we snappen ook heel goed dat ouders het soms opgeven na de zoveelste keer proberen. Gelukkig schieten jullie ons daar te hulp! Het kinderdagverblijf is de ideale plek voor een smaakavontuur. Helpt jouw KDV ook mee om kinderen gezonder te maken?

Zien eten, doet eten

Samen met vriendjes aan tafel gaat het ontdekken van smaken ineens een stuk makkelijker. Wanneer de buurman een hapje heeft geproefd, kan je toch niet achterblijven? Zien eten, doet eten. Door met z’n allen te gaan eten, leren de kleintjes stapje voor stapje op een speelse manier wennen aan de wereled van nieuwe smaken, kleuren, geuren en texturen.

Pedagogische kracht

Uit ervaring weten wij dat de pedagogisch medewerkers op de groep de kleintjes als geen ander kunnen verleiden om toch dat éne hapje te proberen. Hoe komt het dan dat het hen wel lukt? De tijd en het geduld om steeds weer op een creatieve manier die wortel of biet aan te bieden, zijn hierin hele belangrijke factoren. De pedagogisch medewerkers leren de kleintjes spelenderwijs smaken ontdekken en waarderen.

Dat bordje gaat er zó in

Onze koks weten precies wat de kleintjes lekker vinden. En ook wat ze nodig hebben. Zij weten als geen ander gezonde en saaie ingrediënten om te toveren in spannende kindermaaltijden, spreads en snacks om van te watertanden. Alle gerechten zijn bovendien goedgekeurd door een panel van kritische peuters: minimaal 80% moet er z’n vingers bij aflikken.


01 april 2019
Het geheim: samen durven ontdekken!

Tools voor een geslaagd Smaakavontuur


Peuters aan nieuwe smaken laten wennen blijft een uitdaging. Daarom maken wij smaakontwikkeling extra leuk en het werkt. Neem bijvoorbeeld het Groentjespretspel, of de Smaaksafaribox die wij dit voorjaar in samenwerking met Smallsteps lanceerde. Met deze tools helpen wij jullie betere professionals te worden op het gebied van gezonde voeding. En vervullen wij onze missie; kleintjes 'hapje voor hapje verliefd op echt eten' maken. Win-win dus!

 

MEER WETEN OVER GEZOND ETEN VOOR KINDEREN?