Bestel mijn Madaga

Warme maaltijden voor de noodopvang?

In deze bijzondere tijd staan wij voor jou klaar. Of je nu klant bent of niet, wij helpen je graag met warme maaltijden. Samen komen we deze gekke tijd door!

Neem contact op

Kinderrecept Sinterklaas: zoete aardappel pepernoten

Vanaf 2 jaar – 60 minuten 

Yum! Pepernoten met zoete aardappel!

In pepernoten?! Jazeker, deze zoete herfstgroente combineert perfect met de speculaaskruiden. Een sinterklaasrecept met een vleugje Madaga. Leuk om samen met de kinderen te bakken!

Ingrediënten 

  • 150 gram meel
  • 50 gram zoete aardappelpuree
  • 50 milliliter zonnebloemolie
  • 60 milliliter agavesiroop
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 theelepels speculaaskruiden
  • 2 zoete aardappels

Benodigdheden 

  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Mengkom + bakje
  • Lepel
  • Snijplank
  • Mes
  • Pan
  • Staafmixer

Voorbereiding 

  • Haal de bakplaat uit de oven en bekleed deze met bakpapier
  • Verwarm de oven voor op 175 graden
  • Weeg de juiste hoeveelheid meel af en laat dekinderen hierbij helpen

Bereiden 

  • Snijd de zoete aardappel in blokjes
  • Kook de zoete aardappel in een ruime hoeveelheid water in 10 minuten gaar
  • Giet de zoete aardappels af
  • Pureer de zoete aardappels tot een gladde puree
  • Meng het meel, bakpoeder en speculaaskruidengoed door elkaar
  • Meng in een ander bakje de zoete aardappelpuree, agavesiroop en zonnebloemolie door elkaar
  • Meng het droge meelmengsel met de puree tot een soepel deeg
  • Geef alle kinderen een handje deeg en laat ze er balletjes van ongeveer 1 cm van maken (doe het even voor)
  • Leg de pepernoten op de bakplaat en bak ze in 15tot 20 minuten bruin en laat ze afkoelen

Yum! Smullen maar!

 



Nog meer leuke recepten?
Bekijk ze hier!