Kookweetjes: bloemkool

13 april 2017 door Anneloes

bloemkool Onze held van de maand is de typisch Hollandse bloemkool. Erg geliefd onder de allerkleinsten door zijn romige en zachte structuur. Eerder gaven we je al 3 bloemkoolweetjes, maar nu krijg je ook nog 3 slimme kooktips.

We zijn gek op koken met bloemkool. Daarom delen we dan ook met liefde onze bloemkool-kookweetjes.

Tip 1: Stralend wit

Bloemkool kleurt door de zon. Door de witte bloemknoppen af te dekken met haar eigen bladeren blijft-ie stralend wit! Gekleurde of wat gelige bloemkool kan je ook gewoon eten. Ze zien er alleen minder aantrekkelijk uit. Ook tijdens het koken kan de kool verkleuren. Tip: voeg een beetje melk aan het kookwater toe, dan blijft hij ook na het koken zijn mooie witte kleur behouden.

Tip 2: Alles is eetbaar

De bloemkoolroosjes worden doorgaans het meest gegeten, maar alles is eetbaar. Zelfs de bladeren. Niet weggooien dus! Wist je dat in de bladeren van de bloemkool ook nog eens het meeste calcium zit? Je kan ze gebruiken in een stamppotje, maar ze doen het ook goed in een wokpannetje!

Tip 3: Er kan meer met bloemkool!

We kennen allemaal wel de bloemkool die we bij oma aten: doorgekookt en met een sausje.  Maar met bloemkool kan je veel meer dan je denkt! Je kan er bijvoorbeeld heel makkelijk couscous van maken. Super simpel! Maal de bloemkool in de keukenmachine fijn. Fruit in een pan tomaat, doperwten en rode ui. Voeg vervolgens de couscous toe en bak deze even mee, zodat deze lekker zacht wordt. Voeg op het laatst nog wat verse kruiden toe, bijvoorbeeld munt. Een super spannende maaltijd en kleintje krijgt ook nog eens op een leuke manier makkelijk meer groente binnen!

Held van de maand

Wat de peuter niet kent, eet hij niet. Daarom kiezen wij elke maand een held waarmee je onweerstaanbaar lekker kunt koken voor je kleintje. En we vertellen waarom je deze groente op het menu van je baby wilt zetten.

Bordje toch niet leeg of op de grond? Misschien kunnen wij je dan een handje helpen. Verschillende van onze helden zijn terug te vinden in onze proefbox. Ook een keer proberen?

Bekijk onze proefboxen

 

Ontdek ook onze andere helden

Paprika: Wist je dat een paprika een mannetje of vrouwtje kan zijn?
Zoete aardappel: Hij ziet er uit als een knoert, maar is heerlijk zacht van binnen.
Pompoenpompoen-kookweetjesDeze oranje krachtpatser maakt slaperig. Komt dat even goed uit!
Broccoli & broccoli-kookweetjes: Wist je dat de hele stronk op mag?
Sperzieboon & sperzieboon-kookweetjes: Voor glanzende lokken moet je deze jongens hebben.
Courgette & courgette-kookweetjes: De meeste voedingsstoffen zitten in de schil, dus vooral niet schillen.
Tomaat & tomaat-kookweetjes: Zelfs in blik houden ze hun vitamines vast, wist je dat?