Kookweetjes: Courgette

21 juni 2016 door Mijke

Supercourgette_kooktips
De held van deze maand is zo onweerstaanbaar lekker. Courgette is knapperig en maakt zelfs omeletjes supergezond voor baby’s en peuters. We gaven je al 3 slimme courgetteweetjes, maar nu krijg je ook nog 3 verrassende kooktips.

We zijn gek op koken met courgette. We stoppen het in onze Ratatouille met polenta, Mediterrane visschotel* en ons Lamsstoofvlees met rijst*. Daarom delen we dan ook met liefde onze courgette-kookweetjes.

3 originele courgette-kookweetjes

Tip 1: Courgetterolletjes

Borrelhapje nodig? De Madaga Groentjespret is al superlekker op een cracker of een boterham, maar kijk eens naar dit heerlijke zomerrecept: courgetterolletjes. Snijd een paar zongedroogde tomaatjes en olijven klein, meng deze door de Groentjespret, smeer dit op slierten courgette en rol ze op. Prikker d’r in en klaar ben je.

Tip 2: Courgettebloemen

Je kunt de lekkerste dingen maken met courgettebloemen en ze zien er prachtig uit. Versier er een frisse salade mee of vul ze met gehakt, kaas, groenten en rijst. Probeer dit receptje van blogger Niels van ‘Koken voor mijn dochter’ maar eens: Gevulde courgettebloemen.

Tip 3: Courgette-omelet

Eitjes, wie wil er niet mee wakker worden op zondagochtend? Maar wij zijn pas tevree als we groenten onweerstaanbaar lekker hebben gemaakt voor kleintjes. Dus in dit ontbijtrecept zit courgette. Fruit een uitje, doe er wat geraspte courgette bij en wat verse peterselie, daarna kan het eimengsel erin. Met 3 eieren heb je al een flinke omelet om te delen met je peuter.

Held van de maand

Wat de peuter niet kent, eet hij niet. Daarom kiezen wij elke maand een held waarmee je onweerstaanbaar lekker kunt koken voor je kleintje. En we vertellen waarom je deze groente op het menu van je baby wilt zetten.

 

 Ontdek onze andere helden!

Pompoen & pompoen-kookweetjesDeze oranje krachtpatser maakt slaperig. Komt dat even goed uit!
Broccoli & broccoli-kookweetjes: Wist je dat de hele stronk op mag?
Sperzieboon & sperzieboon-kookweetjes: Voor glanzende lokken moet je deze jongens hebben.