Kookweetjes: Wortel

18 augustus 2016 door Mijke

super_wortel
Onze held van de maand word je niet zomaar. Wortel is heerlijk in sapjes en hapjes en daar bovenop prachtig oranje, zoet en heel gezond. Dan heb je deze titel dik verdiend, vinden wij. Maar wat kun je er nu eigenlijk voor origineels mee koken voor je baby?

Tip 1: Wortel in de risotto 

Heb je een wortelhapje over of wat (bio) wortelsap in de koelkast? Maak er een risotto’tje mee! Volg de instructies op de risottoverpakking, maar vervang een deel van de bouillon door je wortelhapje. Risottorijst is ideaal voor kleintjes omdat het zo lekker zacht is, dat maakt het makkelijk om door te slikken.

Tip 2: Wortelsapje 

Heb je toevallig een sapcentrifuge in de kast staan? Haal hem er dan uit voor dit heerlijke wortelsapje. Pers 4 wortels, 1 rode appel en 1 zoete aardappel uit voor je baby. Geen sapcentrifuge? Meng dan wat (bio) appelsap en (bio) wortelsap door elkaar. Blokje ijs, rietje erin, genieten!

Tip 3: Wortel met een frisgroene dip 

Op zoek naar een gezond tussendoortje? Misschien is dit iets voor je. Blender 200 gr diepvrieserwten, 2 el crème fraîche, 1 el citroensap en een paar blaadjes basilicum door elkaar. En dippen maar met die wortels.

Held van de maand

Wat de peuter niet kent, eet hij niet. Daarom kiezen wij elke maand een held waarmee je onweerstaanbaar lekker kunt koken voor je kleintje. En we vertellen waarom je deze groente of fruit op het menu van je baby wilt zetten.

Bordje toch niet leeg of op de grond? Misschien kunnen wij je dan een handje helpen. Verschillende van onze helden zijn terug te vinden in onze proefbox. Ook een keer proberen?

Proefboxen bekijken

 

Ontdek onze andere helden!

Pompoen & pompoen-kookweetjesDeze oranje krachtpatser maakt slaperig. Komt dat even goed uit!
Broccoli & broccoli-kookweetjes: Wist je dat de hele stronk op mag?
Sperzieboon & sperzieboon-kookweetjes: Voor glanzende lokken moet je deze jongens hebben.
Courgette & courgette-kookweetjes: De meeste voedingsstoffen zitten in de schil, dus vooral niet schillen.
Tomaat & tomaat-kookweetjes: Zelfs in blik houden ze hun vitamines vast, wist je dat?