Maaltijd van de maand: kip sinaasappel couscous

25 september 2017 door Madaga

MVDM kip sinaasappel couscous

Willen jullie net als ons nog even lekker nazomeren? Waan je dan op een vliegend tapijt met dit Midden-Oosterse gerechtje: de kip sinaasappel couscous. Een sprookjesachtig lekkere maaltijd, dus niet voor niets een grote hit bij de kleintjes! Maaltijd van de maand: vlieg er maar in!

Smakensprookje

Er was eens… een kleine Oosterse prins die een héle sterke koning wilde worden. De Madaga chefs hebben daarom een gerechtje bedacht dat zó in balans is dat ‘ie op een vliegend tapijt kan balanceren! Ze gebruiken hiervoor de meest malse kip die er te vinden is. Dat zal die spierballen goed doen! Maar natuurlijk zorgen ze ook voor genoeg vitaminen en mineralen. Daarom gaan er lekker veel worteltjes, wat heerlijk geurende ui, knoflook en sinaasappelsap in. En natuurlijk zijn ze de couscous niet vergeten – daar trekken al die smaken lekker in! Jammie, net of je op een Midden-Oosterse markt loopt!

Fris & fruitig

Sinaasappelsap in een hartige maaltijd? Jazeker, kleintjes zijn hier gek op! De zoete fruitige smaak maakt het trouwens ook makkelijker om andere, nieuwe smaken te leren waarderen. Koriander bijvoorbeeld: misschien niet een alledaags kruid, maar in kleine hoeveelheden juist super fris en aromatisch! Handig hè? Daarom combineren wij ons couscous gerechtje met koriander het liefste met 100% puur sinaasappelsap. Ruikt ook nog eens heerlijk!

Jammie, oranje!

Wist je dat wel wordt gezegd dat de kleur oranje de eetlust opwekt? Komt dat even mooi uit! De sinaasappelsap en wortel in onze maaltijd van de maand geven een prachtige oranje kleur af. En de kleintjes smulden nog lang en gelukkig!

Jaaa, lekker!

Kan jij niet wachten om deze maaltijd van de maand op het menu van je kleintje te zetten en wil je onze gerechtjes serveren bij jou op het KDV? Neem contact met ons op voor een gratis proeverij.