Maaltijd van de Maand: Stamppotje rode biet met kalfsballetjes

20 september 2016 door Mijke

Stamppot rode biet met kalfsballetjesWil je het aller-aller-lekkerste pureetje voor kleintjes ontdekken? Onze koks maken ons stamppotje rode biet met kalfsballetjes zo onweerstaanbaar dat je het gewoon niet kunt laten staan. En daarom zijn we ook zo gek op ze. Het geheim van deze maaltijd van de maand?

Ons stamppotje rode biet

Een romig, superzacht aardappelpureetje dat zo soepel is gestampt dat je kleintje er niet eens op hoeft te kauwen. Maar geen pureetje is compleet zonder groente. En wij willen groente zo lekker koken dat kleintjes hun vingers erbij aflikken. Daarom gaan er naast aardappel, een scheutje melk en een beetje boter in ons pureetje heerlijk zoete rode bietjes.
Zoete, aardse bietjes, eerst gekookt en daarna gebakken met wat knoflook gaan heerlijk samen met de zachte, smeuïge puree. En het staat waanzinnig ook, zo’n mooie rood-roze kleur op het bordje van je baby. Daar moet ‘ie gewoon wel wild van worden.

En dan nog de balletjes. Want malse kalfsballetjes maken zo’n stamppotje helemaal af, vinden wij. Heerlijke malse balletjes van biologisch kalfsgehakt, nog net iets lekkerder gemaakt met een beetje laurier, knoflook en peterselie.

Bietenstamppotje-tip

Zin om zelf een pureetje met bietjes voor je kleintje te maken? Dompel de bietjes direct na het koken in koud water, dan laat het velletje zo los.

Klaar voor een smaaksafari?

Ben je er klaar voor om met je kleintje op smaaksafari te gaan? Dit stamppotje is super-smeuïg en heerlijk zoet. Moet je echt even proeven!

Jaaa, lekker!

Kun jij niet wachten om deze maaltijd van de maand op het menu van je kleintje te zetten? Dat kan, met ons menuplan. Daarin komt ‘ie vanzelf een keer voorbij.
Geen menuplan maar wel graag onze gerechtjes proberen? Misschien is de proefbox dan iets voor jou. Die is er al voor kindjes vanaf 6 maanden. Los bestellen kan natuurlijk ook. We bezorgen gewoon gratis bij je op de stoep.

Proefboxen bekijken