Maaltijd van de Maand: Wortelstamppotje met kalfsballetjes

9 augustus 2016 door Mijke

Stamppotje kalfsballetjes en wortelOnze koks kunnen al onweerstaanbaar lekker koken voor kleintjes. Maar toch dagen we ze graag uit om iets bijzonders te maken. Daarom hebben we elke maand een verrassend wisselend gerechtje op ons menu. Ontdek hoe we ons wortelstamppotje met kalfsballetjes maken.

Ons wortelstamppotje in 3 delen

Een romig aardappelpureetje dat superzacht aanvoelt op je tong. Een pureetje met een mooie oranje kleur dat perfect op het bordje van je baby past, dat zo soepel is gestampt, dat je er niet eens op hoeft te kauwen. Zo hoort het volgens de oma van Ingrid, de foodpreneur achter Madaga.

En zo hoort het volgens ons ook. Alleen zijn wij gek op groente. Helemaal als het ons lukt om zo onweerstaanbaar te koken dat kleintjes groente heerlijk gaan vinden. Daarom gaat er naast aardappel, een scheutje melk en een beetje boter in ons pureetje ook wortel.

De zoete wortel die we in eerst in blokjes snijden en kort bakken met wat ui gaat namelijk prima samen met de smeuïge puree.

Malse kalfsballetjes maken het helemaal af vinden wij. Dus draaien we balletjes met biologisch kalfsgehakt, en die maken we nóg lekkerder met een beetje laurier, knoflook en peterselie.

Wortelstamppotje-tip

Zin om zelf een pureetje met wortel voor je baby te maken? Stamp dan met biologische wortels. Bij het kweken van ‘gewone’ wortels wordt namelijk veel pesticiden gebruikt.

Klaar voor een smaaksafari?

Ben je er klaar voor om met je kleintje op smaaksafari te gaan? Baby’s en peuters zijn dol op de zoete smaak van wortel in zo’n zacht pureetje. Moet je echt even laten proeven.

Jaaa, lekker!

Kun jij niet wachten om deze maaltijd van de maand op het menu van je kleintje te zetten? Dat kan, met ons menuplan. Daarin komt ‘ie vanzelf een keer voorbij.
Geen menuplan maar wel graag onze gerechtjes proberen? Misschien is de proefbox dan iets voor jou. Die is er al voor kindjes vanaf 6 maanden. Los bestellen kan natuurlijk ook. We bezorgen gewoon gratis bij je op de stoep.

Proefboxen bekijken