Madaga kookt voor de kindjes van het AMC ziekenhuis

22 oktober 2013 door Robin

Voor het AMC ziekenhuis is eten een essentieel onderdeel van beter worden. Daarom koken wij voor de kleinsten van het ziekenhuis. We zijn doorgelicht door een heel team van specialisten van het AMC ziekenhuis: artsen, een diëtiste, verpleegkundigen, het voedingsteam en een logopedist, voordat we aan de slag mochten. Maar daar gaan we!

Het duurt namelijk lang voor een kindje zo’n dag in het ziekenhuis, en dan is eten wel een hoogtepunt. Vaak wordt er minder gegeten waardoor de voedingswaarde extra belangrijk is. Het team van het AMC heeft aangetoond dat de voedingswaarde in Madaga super is! Dus de komende maanden blijven wij ons stinkende best doen om lekker te koken voor de baby’s en peuters en hopelijk mogen we dat blijven doen.

What’s cooking voor het AMC ziekenhuis

We maken de heerlijkste fruithapjes voor ze, maar koken ook gerechtjes voor de iets grotere kinderen. De mediterrane visschotel met couscous is toch wel een beetje onze trots. Het ruikt heerlijk, ziet er prachtig uit en de kindjes eten vis! Maar we hebben meer. Ons kalkoenstoofpotje met linzen is lekker romig en vol van smaak. De mee gestoofde rode linzen zijn gezond en uitstekend te verteren voor jonge kinderen. De ratatouille met polenta kon natuurlijk niet uitblijven als je een Franse oprichtster hebt. Polenta wordt gemaakt van maisgriesmeel en is weer eens wat anders dan aardappels, rijst of pasta.

Hoe meer variatie, hoe beter! Wil je dit ook voor jouw baby of peuter bestellen? Dat kan. Je vindt deze gerechtjes, en meer, in onze lijst met gerechten die je los kunt bestellen.

Bestel in de Madaga webshop