Maaltijd van de Maand: Bloemkoolstamppotje

30 oktober 2017 door Anneloes

maaltijd van de maand: bloemkoolstamppotje

Deze lange donkere dagen vragen natuurlijk om een oer-Hollandse klassieker: stamppot! Wist je dat je van bijna elke groente stamppot kan maken? Onze nieuwe favoriet is gemaakt met bloemkool – een groot succes bij de kleintjes en het lievelingsgerecht van Smallsteps Eilanden! Pssst, wil jij onze beste stamppot tips weten?

Smeuïg Stampje

De basis van dit heerlijke stampje bestaat uit onze flowerpower held – de bloemkool. Heerlijk zacht en boordevol vezels en vitamines. Maar natuurlijk ontbreken ook de aardappels niet. Deze zitten vol vitamine C, dat kunnen kindjes wel gebruiken met die koude dagen!  Om ons gerechtje extra smeuïg te maken voegen wij een klein klontje boter toe – door het vet wordt gelijk de vitamine D uit de bloemkool beter opgenomen. Wat frisgroene peterselie maakt onze maaltijd van de maand helemaal af. Of missen we nog iets…?

Alle ballen verzamelen

Voor wat extra power in de herfst hebben onze chefs ons bloemkoolstamppotje gecombineerd met het beste biologische kalfsvlees – vol vitamine b, ijzer en eiwitten. Ieder kleintje is anders, dus de textuur van de maaltijd wordt aan de motorische ontwikkeling van het kind aangepast. Daarom zijn er voor ieder Madaga stamppotje twee varianten – heerlijk zacht stoofvlees óf ouderwets lekkere balletjes voor de grotere kinderen!

Oma’s tip

Wil je zelf ook weer eens een stamppotje maken en heb je de staafmixer al klaarstaan? Grote kans dat de puree dan wat plakkerig van structuur wordt. Door het mixen komt namelijk al het zetmeel uit de aardappel vrij. Oma’s tip is daarom om de aardappels lekker te stampen met een ouderwetse pureestamper. Toch iets te droog of grof geworden? Voeg dan een scheutje melk, klontje boter of gewoon wat kookvocht toe en je hebt een heerlijk smeuïg gerechtje voor jou en je kleintjes.

Jaaa, smullen!

Wil je onze gerechtjes serveren bij jou op het KDV? Neem contact met ons op voor een gratis proeverij.