Maaltijd van de maand: chili sin carne

17 juli 2017 door Anneloes

maaltijd van de maand chili sin carne

Hee, is het niet ‘chili cón carne’? Inderdaad, chili con carne is een traditioneel Mexicaans gerechtje met gehakt. Maar wist je dat ‘sin’ in het Spaans ‘zonder’ betekent? Onze koks maken hun chili namelijk ook zonder vlees. Handig voor de vegetarische kleintjes en minstens zo lekker! Waarom kleintjes smullen van dit feestelijke gerechtje lees je hier.

Vega fiësta

High five voor de cowboys uit het wilde westen! Zij verzonnen dit fantastische gerecht. De chili is super voedzaam, handig tijdens de lange trektochten. Maar ook voor onze kleine koters. Die ook altijd op ontdekkingsreis zijn. We denken bij deze bonenstoof al snel aan de pittige variant mét vlees. Maar onze koks hebben het voor elkaar gekregen een heerlijke vegetarische peuter-proof variant uit de keuken te toveren!

De basis is een heerlijke mix van kidneybonen en kikkererwten. Om er een echte Mexicaanse fiësta van te maken hebben we paprika, tomaat, wortel, courgette en onze held van de maand, mais, toegevoegd. Je proeft een subtiele zoete wist, dat komt door de zomerse ananas. We serveren dit kleurrijke gerechtje met dansende rijst. Het feest spat van het bordje! Met deze stoof krijgt jouw kleintje z’n portie groente zeker binnen. Ook het vlees zal je kleintje in deze feestelijke chili niet missen. De bonen bevatten namelijk veel eiwitten, B-vitamines, mineralen als ijzer én vezels.

Mexicaanse tip

Wil je zelf aan de slag met de Mexicaanse keuken maar deze week al vaker rijst gegeten? Geen probleem, je kunt je zelfgemaakte chili ook heerlijk combineren met maistortilla’s of polenta. Blijf je gelijk lekker in Zuid-Amerikaanse sferen!

Jaaa, lekker!

Kan jij niet wachten om deze maaltijd van de maand op het menu van je kleintje te zetten? Dat kan, met ons menuplan. Daarin komt ‘ie, naast tientallen andere gerechtjes, vanzelf een keer voorbij. Wil je onze gerechtjes serveren bij jou op het KDV? Neem contact met ons op voor een gratis proeverij.

Bekijk onze proefboxen