Maaltijd van de maand: kalfsvlees vergeten groenten

15 augustus 2017 door Anneloes

Kalfsvlees Het geheim achter het lekkerste stoofvlees? Het beste vlees, smaakmakers, liefde en een potje geduld. Dit zomerse stoofpotje bevat het allemaal! Ontdek deze maand ons verbluffend stoofpotje met kalfsvlees en vergeten groenten.

Of het nou zomer of winter is – stoofschotel is onze favoriet. En dat is best logisch gezien Ingrid, de mama achter Madaga Française is. Fransen kunnen er geen genoeg van krijgen: die heerlijke smaakvolle stoofpotjes. Daarom kan dit gerechtje niet ontbreken op ons menu. Zo wordt jouw kleintje nog eens een echte Bourgondiër!

Zomerse stoof met kalfsvlees

Dit gerechtje is bereid met het lekkerste zachte kalfsvlees. Perfect voor in een zomerstoofje doordat het mager, heerlijk zacht en goed verteerbaar is. Hoe langer je het vlees stooft, hoe malser en smaakvoller het wordt. Daarom geven de koks het vlees ruim de tijd om te pruttelen voor een super smaak. Zachter kan bijna niet, zelfs bij de allerkleinsten gaat het bordje leeg!

Wij vergeten de groenten niet!

In onze stoof zit knolselderij, tomaat, pastinaak, zoete aardappel en dragon. Het kalfsvlees gaat heerlijk samen met deze ‘vergeten’ groeten die tjokvol vitamines en mineralen zitten. Ze zijn daarnaast ook nog eens lekker zoet van smaak. De stoof wordt geserveerd met aardappelpuree zoals je die van oma gewend bent.

Vergeten groenten?

Dit zijn groenten die we minder goed kennen en vaak moeilijker verkrijgbaar zijn. Zoals pastinaak of aardpeer. Vaak hebben deze groenten een uitgesproken smaak, bijvoorbeeld een beetje bitter. Daarom zijn ze minder populair en uit de schappen gehaald. Jammer vinden wij, je kan er namelijk de lekkerste gerechtjes mee maken. Je moet alleen even weten hoe je ze moet bereiden!

Jaaa, lekker!

Kan jij niet wachten om deze maaltijd van de maand op het menu van je kleintje te zetten? Dat kan, met ons menuplan. Daarin komt ‘ie, naast tientallen andere gerechtjes, vanzelf een keer voorbij. Wil je onze gerechtjes serveren bij jou op het KDV? Neem contact met ons op voor een gratis proeverij.

Bekijk onze proefboxen