Maaltijd van de Maand: Pompoenschotel met Kikkererwten

12 oktober 2017 door Anneloes

maaltijd van de maand: pompoenschotel met kikkererwten

Brrrr het is weer griezelen geblazen, want Halloween staat weer voor de deur! En waar doet deze dag ons aan denken? Juist: pompoenen! Daarom is de maaltijd van de maand deze keer de pompoenschotel met kikkererwten. Heerlijk herfstig en griezelig lekker!

Stevig Stoofje

Waar hebben kleintjes na een regenachtige herfstdag trek in? Een heerlijk warm stoofje natuurlijk. Ons stoofje zit stampvol groentes in echte herfstkleuren – warmgroene sperzieboontjes, rode paprika, goudgele kikkererwten en prachtige oranje pompoen. Maar ook een smeuïge aardappelpuree kan natuurlijk niet ontbreken in onze maaltijd van de maand. Een beetje munt geeft dit gerechtje een lekkere frisse, kruidige twist.

Herfsthelden

Wist je dat een voedzaam stoofje echt niet altijd vlees hoeft te bevatten? De kikkererwten in deze maaltijd zijn een perfect alternatief – die zitten boordevol eiwitten, ijzer en b-vitamines! Wij combineren ze graag met nog zo’n held: de pompoen. Deze oranje rakker is heerlijk zoet, zacht en makkelijk te verteren! Daarnaast zorgen de vitamines in pompoen voor een goede weerstand. Laat die kleintjes dus maar gerust buiten in de plassen stampen. Ook fijn: de melatonine in pompoen helpt om daarna weer heerlijk een dutje te doen!

Griezelig lekker

Al helemaal in de Halloween stemming? Hol dan eens een pompoen uit en plaats er een waxinelichtje in. Zet ‘m lekker op tafel – een gezellige sfeer aan tafel helpt je kindje om nieuwe smaken te leren waarderen. Eten jullie de pompoen liever op? Deze held is perfect om bijvoorbeeld een soepje van te maken met wortel, een beetje ui en wat kruiden.

Jaaa, smullen!

Kan jij niet wachten om deze pompoenschotel met kikkererwten op het menu van je kleintje te zetten en wil je onze gerechtjes serveren bij jou op het KDV? Neem contact met ons op voor een gratis proeverij.