Maaltijd van de maand: mediterrane visschotel

20 juni 2017 door Anneloes

Mediterrane visschotel Met de stijgende temperaturen buiten kregen onze koks vanzelf zin om een heerlijk zonnig gerechtje te maken dat doet denken aan strandvakanties aan zee. En dat is gelukt: onze maaltijd van de maand is de mediterrane visschotel met couscous. Waarom je peuter hier zo blij van wordt vertellen we hier.

Een zonnige mix

Deze visschotel is toch wel onze trots! Het heeft een heerlijke geur en ziet er prachtig uit. De zacht gestoomde kabeljauw heeft een subtiele smaak en is perfect om te wennen aan de smaak van vis. Maar deze schotel is niet compleet zonder frisse groenten. Daarom voegen we vier van onze groentehelden toe: wortel, courgette, ui en tomaat. Deze combinatie is zo lekker dat je peuter gewoon vis eet!  Voor een speciale mediterrane twist gaan er zoete abrikozen in. De basilicum en knoflook maken dit gerechtje helemaal af!

En dan nog de couscous. De visschotel wordt geserveerd met geurige couscous. Dit is eigenlijk een soort pasta, maar dan in hele kleine balletjes. De couscous neemt de smaken van de visschotel op, wat het gerechtje extra smakelijk maakt.

Mediterrane kook-tip

In mediterrane landen worden knoflook en ui bijzonder veel gebruikt in gerechten. Dat is niet zo gek! Ze zijn hier namelijk gek op veel smaak. Als je gaat koken voor je peuter dan laat je specerijen met zout en peper liever achterwege. Gebruik als vervanging een beetje knoflook en ui en het gerechtje krijgt extra pit (én je kan zelf ook lekker meesnoepen!).

Nog meer vis!

Hapje voor hapje verliefd op echt eten, daar werken wij bij Madaga constant aan. Daarom zijn wij altijd op zoek naar nieuwe spannende smaakcombinaties. Naast onze maaltijd van de maand hebben wij nog 2 heerlijke nieuwe vismaaltijden op het menu gezet: de pompoen zalmschotel en de viscurry. Zo heb je nog meer keuze!

Jaaa, lekker!

Kan jij niet wachten om deze maaltijd van de maand op het menu van je kleintje te zetten? Dat kan, met ons menuplan. Daarin komt ‘ie vanzelf een keer voorbij. Wil je onze gerechtjes serveren bij jou op het KDV? Neem contact met ons op voor een gratis proeverij.

Bekijk onze proefboxen