Bestel mijn Madaga

Ook voor jouw locatie?

Vraag hier een gratis proefbox aan.

Gratis proefbox

Ons verhaal

Geluk uit oma’s moestuin

Als klein meisje liep ik vaak rond in de moestuin van mijn oma in Frankrijk. We plukten verse groenten en sappig fruit, kookten er heerlijke dingen mee en maakten groenten in voor de winter. Het hele jaar door was er dus puur en gezond eten om van te genieten. Elk jaar weer opnieuw. Toen ik moeder werd, wist ik het zeker; dit wilde ik mijn zoon Gabriel ook meegeven.

‘Ik wilde mijn zoon nét zo laten genieten van echt eten.’

De realiteit

Mijn leven was alleen net even anders. Iedere dag gezond en vers koken met een drukke baan, zonder die moestuin, terwijl Gabriel aan m’n been hing, was opeens een stuk minder leuk. Helemaal omdat hij weinig lekker vond. De keukenvloer lag dan ook geregeld onder het eten. Ik moest een expert worden in het vinden van gezonde recepten waarmee ik Gabriels lippen van elkaar kreeg. Het was ook nog eens een moeilijke keuze, want wilde ik koken of tijd hebben om met hem te spelen? Na dit ‘circus’ een paar maanden volgehouden te hebben, waren we er allebei klaar mee. Ik dacht: ergens moet je toch goede, verse babyvoeding kunnen kopen…Gezond, zonder troep, iets wat Gabriel heerlijk vindt, en waar ik op kan rekenen. Maar nee. Het was of zelf koken, of Gabriel een potje geven zonder smaak, zonder liefde, niks.

Liefde voor echt eten

En toen werd ik boos. Wat ik van mijn oma had gekregen was meer dan alleen eten. Ze had me geleerd dat geluk en liefde in eten zit; met vers en puur eten zorg je voor jezelf. Omdat mijn zoon geadopteerd is, vond ik dit ontzettend belangrijk. Eten was mijn manier om Gabriel – toen 4 maanden – te overladen met liefde en er voor te zorgen dat hij zich veilig voelde.
Maar moest ik daar echt alles voor opgeven? Ik kon me hier niet in vinden en voelde een sterke behoefte om er iets aan te doen.

Dus heb ik mijn baan opgezegd en daar is Madaga ontstaan. Zodat alle kleintjes kunnen genieten van eten dat ze wel lekker vinden en wat ook nog gezond is. Inmiddels hebben we een extra lid in de familie – Raphael – en samen genieten we erg van het samen eten. Zelfs als de keukenvloer vol ligt met korrels rijst of spaghetti! We hopen dat je ook geniet van ons werk en ‘bon appetit’. Lees hier meer over de visie van Madaga

Ingrid, Gabriel & Raphael


20 juni 2018
De missie van Madaga


OOK EEN WARME LUNCH OP JOUW KINDERDAGVERBLIJF?
VRAAG GRATIS PROEFBOX AAN