Proefkonijn Paspoort van Ot (2), Bo (1), papa Hugo en mama Merel

18 oktober 2017 door Anneloes

Wij scheppen enorm op, dat begrijp je. Maar Madaga zelf ontdekken werkt toch het beste. Daarom laten we verschillende proefkonijnen Madaga proeven. En ongezouten hun mening geven. Blijven we lekker scherp van. Deze keer zijn Ot en Bo proefkonijntjes voor Madaga. Benieuwd wat zij van de hapjes vonden?

Wat zijn de eetgewoontes van jullie kleintjes?

“Bo is een echt smulkontje, ze eet alles en haar bordje gaat altijd helemaal leeg! Ot is twee (dus die zegt nee) en is momenteel geen makkelijke eter. Hij heeft het liefst pasta met rode- of groene saus of aardappeltjes, vlees/vis en groente. Hij ziet vooral graag duidelijke dingen op zijn bordje. Hij houdt niet zo van ‘prutjes’ waarbij hij niet kan zien wat er precies in zit.”

Hoe krijgen jullie die lippen van elkaar bij nieuwe smaken?

“Voor Bo is elke maaltijd een feestje. Ze geniet van (bijna) alles en heeft dikke pret aan tafel. Ot is nu het type ‘wat de boer niet kent’ dus dat is een grotere uitdaging. Het werkt wel om heel enthousiast te vertellen wat hij krijgt en hem te laten ‘helpen’ met het eten maken. Een eet-tip van ons: Maak het gezellig aan tafel en voer geen strijd over wel of niet eten. Die win je toch nooit en het wordt er niet leuker op!”

Goede tip van Merel, enthousiast over eten vertellen! Uit onderzoek blijkt namelijk dat verhalen over groente kindjes stimuleren om gezonder te eten. Laat die fantasie dus maar z’n werk doen!

Ot en Bo proeven Madaga

Wat vonden jullie en de kleintjes ervan?

“Ot en Bo hebben de volgende hapjes en gerechtjes geproefd: Bosbessen-banaan hapje, Tonijn groentesaus, Chili con carne met risottorijst, Mediterrane visschotel met couscous, Groentjespret zoete aardappel en olijven en Groentjespret tomaat rode biet. Absolute favoriet was het bosbessen-banaan hapje, smullen!! De tonijnsaus over de pasta was een groot succes, net als de visschotel met couscous. De chili con carne was ook een feestje voor Bo! Ze moesten wel even wennen aan de groentjespret met zoete aardappel en olijf, maar de groentjespret met tomaat met rode biet was gelijk favoriet!”

Zou je de hapjes en gerechtjes van Madaga kopen of aanraden aan vrienden met kinderen?

“Jazeker! Gezonde, gevarieerde en lekkere maaltijden. Voor kleintjes is dit een goede uitkomst!”

Dankjewel Ot, Bo, papa en mama!

Wil je ook meedoen aan ons Proefkonijn Paspoort? Of ken je iemand die het leuk vindt? Like, deel of tag via Facebook of stuur een mailtje naar welkom@madaga.nl.