Proefkonijn Paspoort van Xavier (3,5), Maxine (6) en Yann (papa)

12 juni 2017 door Anneloes

Wij scheppen enorm op, dat begrijp je. Maar Madaga zelf ontdekken werkt toch het beste. Daarom laten we verschillende proefkonijnen onze hapjes proeven. En ongezouten hun mening geven. Blijven we lekker scherp van. Deze keer is Xavier samen met zijn grote zus Maxine proefkonijn voor Madaga.

Wat zijn de eetgewoontes van je kleintje?                                           
We eten thuis alles, van couscous tot frietjes en van vegetarisch tot vis en vlees. Xavier heeft een voorkeur voor veel smaak, zoals mosterd, augurk en olijven. We merken dat alles wat ze altijd lekker vinden Suus (mama) ook lekker vindt en at tijdens haar zwangerschap. Hierdoor waren de kinderen al vroeg aan verschillende smaken gewend.

Wat merk je als je een nieuwe smaak op tafel zet? Hoe krijg jij die lippen van elkaar bij nieuwe smaken?
De eerste reactie is natuurlijk dat ze het niet willen. Ze moeten thuis alles proberen maar hoeven niets op te eten. Ze houden bijvoorbeeld niet van courgette en prei, maar proeven het vaak. Paddenstoelen vonden ze lang niet lekker, maar nu smullen ze ervan! Wij hebben ze geleerd nooit moeilijk te doen over eten en dan komt het altijd goed. En dat is ook zo. Hoe meer je er een probleem van maakt, hoe moeilijker het zal zijn.

proefkonijn xavier

Welke hapjes van Madaga hebben jullie geprobeerd?
Het lamsstoofpotje met risotto, de mediterrane visschotel met couscous en het banaan-bosbessen fruithapje.

Wat vonden jij en je kleintjes ervan?
Bij het lamsstoofpotje vond Xavier vooral het vlees erg lekker en Maxine juist de risotto en worteltjes, maar ze hebben alles opgegeten. Bij de visschotel met couscous was de structuur goed. Weer aten ze alles op en ze vonden het lekker. Wel maken we dit gerecht zelf met nog meer kruiden zoals Ras el Hanout. Het fruithapje vonden ze erg lekker, ze vonden het smaken naar cassis sorbet. Deze is zeker voor herhaling vatbaar!

proefkonijn maxine

Zou je de hapjes en gerechtjes van Madaga kopen of aanraden aan vrienden met kinderen?
Zeker! Het is best handig en goed gemaakt. Het is belangrijk maaltijden te vinden die passen bij de smaken van de kinderen zoals wij ze hebben opgevoed. Dat betekent voor ons veel smaak toevoegen door kruiden te gebruiken en lekker vlees en vis te eten. Eet-tip: Niet te moeilijk doen met eten. Raak niet in paniek als ze iets niet in één keer lusten.

Wil je ook meedoen aan ons Proefkonijn Paspoort? Of ken je iemand die het leuk vindt? Like, deel of tag via Facebook of stuur een mailtje naar welkom@madaga.nl.