Samen bakken: Wortel dadel muffins

Vanaf 2 jaar – 15 minuten bereiden – 45 minuten bakken 

Dadel en wortel: de perfecte zoete combinatie

Het einde van de vastenmaand ramadan wordt feestelijk afgesloten met de Eid-al-fitr. Bij ons in Nederland vooral bekend als ´het suikerfeest’. Hier wordt flink uitgepakt met een heleboel lekkernijen. Veel van deze gerechten bevatten dadels en vijgen, heerlijk zoete vruchten. Een combinatie met wortel, maakt deze wortel dadel muffins, zoet én gezond!

Wat heb je nodig voor 12 muffins? 

  • 300 gram wortels
  • 1 appel
  • 8-10 dadels zonder pit, fijngesneden
  • 60 gram havermout
  • 125 gram boekweitmeel
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 tl kurkuma
  • 2 el honing
  • 4 el appelmoes
  • 250 ml amandelmelk
  • 50 gram boter
  • Rasp
  • Snijplank
  • Schaal
  • Muffinvormpjes/blik

Smulse! Heb je leuke foto’s? Deel ze en vergeet ons niet te taggen @madaga_kindervoeding 

 

Zoet en gezond bakken voor de Eid-al-fitr

Hoe tover je de muffins op de eid tafel?


Verwarm de oven voor op 160 graden. Laat de dadels wellen in warm water voor ongeveer 5 minuten. Maak de winterpeen schoon en rasp hem in dunne slierten. Snijd de dadels fijn en de appel in kleine kidsproof blokjes. Meng de dadels, winterpeenrasp en blokjes appel met de havermout, het meel en de kaneel en kurkuma. Smelt de boter in een pannetje of magnetron en meng met de honing, melk en appelmoes. Voeg de natte ingrediënten samen met de kinderen toe aan de droge ingrediënten. Tijd om samen te mengen! Vul samen met de kinderen de muffinvormpjes met een pollepel. Verhit de winterpeenmuffins voor 45 minuten in de oven en smullen maar!


Eid mubarak!


Nog meer leuke recepten?
Bekijk ze hier!