Sapje voor de paasbrunch

11 april 2017 door Mijke

recept voor paasbrunch sapje
Heerlijk, Pasen! Paaseitjes zoeken, eieren beschilderen, eitje tikken. Maar waar blijft de groente? Op dit soort dagen zou je er zomaar aan voorbij gaan. Maar daar hebben we wat op. Wat dacht je van dit heerlijke paasbrunch-sapje met groente én heerlijk fruit? Helemaal kidsproof natuurlijk. 

Een lekker sapje mag natuurlijk niet ontbreken op de paastafel. Kies eens voor iets anders dan de klassieke sinaasappelsap of fruit-smoothie. Wat dacht je van dit heerlijke frisse groene sapje? Heb je een juicer? Dan maak je er een sapje van. Met de blender maak je er een smoothie van. Roer ‘m dan wel even door voor je ‘m drinkt.

Recept fris lentegroen sapje

Voor 4 glazen:

  • 1/2 ananas
  • 2 Granny Smith appels
  • 1/2 komkommer
  • 2 stengels bleekselderij

Was de groente en het fruit, schil de ananas en komkommer en ontpit de appels. Als je een blender gebruikt, snijd alles dan in grove stukjes. Maak er met je juicer of blender een mooi lentegroen sapje of smoothie van. Zet er bij de smoothie een lange lepel of een rietje in. Bijvoorbeeld één met een gezellig paashaasje.

Tip

Ben je bang voor gif? Niet bij alle groente en fruit wordt pesticide gebruikt, maar bij appels helaas wel. Daarom is het handig om de bio-variant te kopen.

Meer gezonds op tafel

Zin in meer gezonds voor je kleintje? Dan is het Groentjespretpakket misschien wat voor je. Smeerbare groentespreads voor op de boterham. Zonder stukjes, in drie smaken waar kleintjes hun lippen bij aflikken. Heb je ook na Pasen snel iets lekkers en gezonds op de lunchtafel staan.

Bestel het Groentjespretpakket