Top 4 zomerse food uitjes met kleintjes

21 juli 2017 door Anneloes

Uitje Olmenhorst Yesss, het is weer zomervakantie! Perfect om er samen met je kindje een dagje op uit te gaan. Wij hebben alvast wat tips voor je op een rijtje gezet. Kun je je kleintje gelijk op een leuke manier kennis laten maken met de wereld van lekker eten!

1. Tussen de hoge bomen

Is het lekker weer buiten en wil je je kindje laten zien waar groente en fruit nou eigenlijk vandaan komt? Wat dacht je van een dagje keuvelen over een landgoed. Bij landgoed de Olmenhorst bijvoorbeeld kun je wandelen tussen de appel- en perenbomen en daarna op het terras een stukje appeltaart van eigen oogst proeven. Je kunt hier zelfs ook je eigen appelboom adopteren! Ga je een dagje naar het zuiden van het land, ontdek de natuur dan op zondagmiddag eens in Natuurtuin Oranjepolder. Of neem samen eens een kijkje in het Maisdoolhof. Wie wil er nou niet in een ballenbak vol maiskorrels duiken?

uitjes met kleintjes

2. Beestenboel

Samen naar de apen, giraffen of gewoon naar de geitjes kijken is natuurlijk sowieso al een succes bij de kleintjes. Er zit altijd wel een leuke dierentuin, kinderboerderij of ambachtelijke boerderij bij jou in de buurt. Extra leuk: ga vooral kijken wanneer de dieren te eten krijgen. Want zien eten, doet eten. Misschien durft je kleintje zelfs te helpen met voeren! Of leer bijvoorbeeld waar kaas of melk nou eigenlijk vandaan komt.

3. Ik ga naar het park en neem mee

Altijd gezellig: picknicken in het park, of de speeltuin natuurlijk. Kindjes vinden het hartstikke leuk om samen met jou lekkere hapjes te maken en in een vrolijke mand te stoppen. En reken maar dat ze het na al dat rennen en spelen met veel plezier op eten! Tip: neem een stokbrood en onze groentjespret mee: lekker én makkelijk mee te nemen.

4. Eetfestijn

Eten is een feestje, dat kun je niet vroeg genoeg leren! Er is tegenwoordig elk weekend wel ergens een leuk food festival te vinden. Door al die vrolijke kraampjes en lekkere geuren krijg jij je kindjes echt wel aan het eten! Veel festivals houden ook rekening met de kleintjes. Op de KinderParade bijvoorbeeld komen kinderactiviteiten, food en theater samen. Maar laat ze niet téveel eten, ze zullen zeker nog een rondje in de zweefmolen willen zitten! Vis jij altijd net achter het net als het om food festivals gaat? Kijk dan eens op dit handige overzicht.

Fijne zomer!