Bestel mijn Madaga

Vacature Customer Care

Heb je een hands-on mentaliteit en wil je met jouw kennis en ervaring in het Customer Care team echt het verschil kunnen maken? En dit in een snelgroeiend bedrijf? Wil jij dingen voor elkaar krijgen, ben je accuraat en sterk in planning? Zet jij relevante inzichten om in tastbare en praktische oplossingen voor je collega’s en de klanten? Heb jij ook nog een passie voor voeding en wil je helpen om kinderen iedere dag een gezonde portie groente te laten eten? Dan maken wij graag kennis met je en solliciteer dan op deze Customer Care vacature bij Madaga.

Over Madaga 

Eigenaresse Ingrid liep als klein meisje al rond in de moestuin van haar oma in de Bourgogne. Hier heeft zij mogen ervaren wat een geluk en liefde in eten zit. Met vers en puur eten zorg je voor jezelf. Toen Ingrid zelf moeder werd, wist ze het zeker: ieder kind heeft hier recht op. Liefde voor echt eten is de basis van een gelukkig leven. Maar dit is niet vanzelfsprekend. Kinderen moeten een kans krijgen om pure smaken te ontdekken en in de magische wereld van écht eten te duiken. Daarom heeft Madaga de missie om alle kinderen op een Smaaksafari mee te nemen zodat ze hapje voor hapje verliefd op echt eten worden. Dat doen we in samenwerking met kinderdagverblijven. Madaga zorgt ervoor dat pedagogisch medewerkers, autoriteiten en ouders / verzorgers zich er bewust van zijn dat kweken van smaakontwikkeling bij kleintjes en het leren waarderen van écht eten – met veel groente – het verschil maakt.

Dit zijn jouw verantwoordelijkheden 

Als Customer Care medewerker ben je verantwoordelijk voor het, op een klantvriendelijke manier aan de hand van onze missie en waarden, beantwoorden van de vragen onze klanten (kinderdagverblijven). Wij verwachten van je dat je zelfstandig, met gebruik van ons service dashboard, procedures, logistiek proces en ondersteuning vanuit operatie,  deze vragen en (mogelijke) klachten efficiënt en effectief kan beantwoorden en oplossen. Daarbij neem je vanzelf de rol aan als meewerkend voorman die je collega’s gaat helpen met de werkzaamheden.  Jij bent de Customer Care koning. Dit houdt in dat je de volgende activiteiten vervult:

 beantwoorden van inkomende telefoons en e-mails;
 beantwoorden en helpen bij vragen van onze klanten;
 invullen en bijhouden van ons servicedashboard;
 meedenken met het optimaliseren van onze processen.

Dit zien we graag terug in een kandidaat 

Madaga maakt graag kennis met ervaren customer care medewerkers die ons willen helpen het merk verder te bouwen. Bij voorkeur heb je niet alleen een passie voor gezonde voeding, maar heb je ook gewerkt in een dienstverlenende rol of functie. Naast het proactief helpen van klanten pak je de uitdaging op om onze processen te verbeteren, het team te ondersteunen en te begeleiden.

Wat breng je mee?

 Je bent een meewerkende voorvrouw of voorman bij wie klant, service en team staan bovenaan.
 Het beantwoorden en nabellen van klanten doe je op een klantvriendelijke en natuurlijke manier.
 Je onderzoekt zelfstandig waardoor een situatie is ontstaan, hoe het op te lossen is en haalt er leerpunten uit.
 Gestructureerd werken zit in je DNA.

En je bent:

 Teamspeler.
 Stressbestendig.
 Resultaatgericht.
 Zelfstandig.
 Initiatiefrijk en proactief.
 Communicatief sterk.


22 januari 2019
'Samen nieuwe smaken ontdekken!'

Wat is jouw ervaring?

 Minimaal 3 jaar ervaring binnen een service-team.
 Je hebt een HBO opleiding voltooid.
 Je hebt je eerste ervaring met leidinggeven ervaren of bent er klaar voor!
 Je hebt ervaring met het werken met bestelsystemen (IT systemen).
 Beheersing van Excel, Word en Outlook is erg belangrijk.
 Je spreekt en schrijft vloeiend Nederlands.

Wat biedt Madaga jou?


Dat een startup snel kan groeien dat gelooft iedereen, maar hoeveel (biologische) voedingsbedrijven ken jij die sinds 2016 van een paar ton in euro’s naar 4 miljoen omzet zijn gegroeid? Met een organische groei van gemiddeld 100% per jaar en tegelijkertijd een externe groei, is Madaga sinds 2017 de marktleider in het verzorgen van gezond eten voor kinderdagverblijven in Nederland.

In de afgelopen 18 maanden is het bedrijf van een klein team van gedreven 'foodpreneurs' uitgegroeid tot een team van professionals die samen achter onze missie staan: 'Kleintjes hapje voor hapje verliefd te maken op echt eten'. Dit betekent dat jij binnen Customer Care gaat helpen met het uitbouwen van het bedrijf door het team sterker te maken, de klant te helpen en de kinderen blij te maken. Jij gaat deel uit maken van het succesvol ondernemerschap van Madaga!

Madaga biedt een 40-urige werkweek in Amstelveen, een top team, gezellige collega’s en een marktconform salaris.

Solliciteren?


customer care vacature

Vragen kan per mail of telefoon naar Yann 06-21469382 foodpreneur@madaga.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet nodig, onze Overpotter Yann heeft zijn lijstje al klaar!

Andere leuke artikelen

MEER WETEN OVER GEZOND ETEN VOOR KINDEREN?