Bestel mijn Madaga

Ook voor jouw locatie?

Vraag hier een gratis proefbox aan.

Gratis proefbox

Voedingtips

Hoe zorg je er nou voor dat kleintjes iets nieuws gaan eten?
Gemiddeld moet een kind tot 15 keer iets proeven voor hij kan besluiten of íe ‘t überhaupt wel lekker vindt… Blijven aanbieden en uitdagen is dus key en tip nummer 1. Maar wat kun je er verder nog aan doen? Lees hier onze voedingstips!

1. Minimaal 10 tot 15 keer op tafel

Baby’s en peuters ervaren smaken heel anders dan grote mensen. Dat is best logisch, ze hebben namelijk 2x zoveel smaakpapillen. Bittere groente is dus echt even wennen. Hoe krijg je je peuter toch aan die sperzieboon? Vind het recept dat de mondjes open krijgt. Stomen, wokken, door de curry of als Groentjespret op de boterham. Zeker weten dat die van jou na 15 sperzieboon-receptjes fan is!

2. Samen eten

Samen gezellig aan tafel, het ideale moment om je kleintje kennis te laten maken met nieuwe smaken. Het samenzijn versterkt het gevoel van veiligheid. Misschien durft hij dan ineens wel een hapje te proeven. En laten we eerlijk zijn, vroeger was het samen kletsen aan tafel toch ook jouw favoriete moment van de dag? Maak dus elke dag een feestje van de maaltijd!

3. Spelen met je eten?

Ja hoor, dat mag!  Kinderen proberen sneller iets nieuws als het leuk is. En wanneer ze iets leuk vinden, maken ze er ook makkelijker een gewoonte van. Laat ze bijvoorbeeld proeven en raden wat er op het bordje ligt. Met een blinddoek wordt dit natuurlijk extra spannend…

4. Meedoen is mee-eten

Kinderen vinden het fantastisch om te helpen bij het bereiden van het eten. Vaak eten ze daarna ook nog beter! Ze zijn vaak zelf nog handiger dan je denkt; laat het wassen van de groenten dus maar met een gerust hart aan de kleine chefs over.

5. Breng ‘m naar het kinderdagverblijf!

Kinderen eten op het kinderdagverblijf vaak beter dan thuis. Waarom? Na-apen. Op het kinderdagverblijf doen kinderen elkaar na. Dikke kans dus dat als er eentje iets nieuws begint te eten, de rest massaal volgt.

26 maart 2019
''Kinderen kunnen meer in de keuken dan je denkt!''


OOK EEN WARME LUNCH OP JOUW KINDERDAGVERBLIJF?
VRAAG GRATIS PROEFBOX AAN