Watermeloen-limonade

3 augustus 2016 door Mijke

watermeloen_limonade
Watermeloen-dag! En wat is er lekkerder en dorstlessender op een warme, zomerse dag dan zelfgemaakte limonade? Van watermeloen, jawel! Heel erg simpel en (bijna) iedereen is er dol op, en niet alleen vanwege de gave kleur. Als je het echt gek wilt maken kun je het ook nog in zo’n mooie glazen fles doen of in een sap-tap. Kunnen je kleintjes vast niet vanaf blijven. 

Voor 1 kan watermeloen-limonade

700 ml liter water, ongeveer 2 el honing (naar smaak), het sap van 1 citroen en 400 gr watermeloen.

Bereiden

Zet de honing samen met 50 ml in een pannetje op het vuur en wacht (zonder te roeren) tot de honing is opgelost. Haal het pannetje van het vuur. Laat dit afkoelen. Pers de citroen uit en mix het overige water met het citroensap. Giet dit door een zeef en voeg toe aan het honingwater. Doe de watermeloen in stukjes in de blender en zeef de puree boven het honing/ citroenwater. Zet de kan een uurtje in de koelkast. Serveer met heel veel ijsklontjes!

Bewaren

De limonade een paar dagen bewaren? Dat kan, in een gesteriliseerde glazen fles met deksel kun je ‘m 2-3 dagen in de koelkast bewaren. Schud de fles wel even voor gebruik of roer even door met een lepel.

Meer!

Smaakt dit naar meer? Misschien is homemade ijsthee ook wel wat voor je. Heeft ook al zo’n toffe kleur.

Homemade ijsthee