Kinderrecept vanaf 1 jaar – 45 minuten bereiden – 15 minuten bakken
Zie ginds komt de stoomboot met… Pieten pakjes & zakjes aan boord! Een kidsproof hapje gevuld met pompoen en appel – die steelt gegarandeerd de show op tafel. Dus zet je pietenmuts op en bakken maar! Ga jij ze samen met de kleine koks maken?
Wat je nodig hebt voor ongeveer 40 hapjes:
Stap 1:
Ontdooi de bladerdeegvellen door ze uit de verpakking te halen en verspreid neer te leggen. Verwarm de oven voor op 220 ºC. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in blokjes.
Stap 2:
Zet een pannetje op laag vuur. Voeg de appels, de pompoenblokjes en de rozijnen toe. Voeg 50 ml water toe en dek het pannetje af met een deksel. Laat ongeveer 20 minuten zachtjes sudderen. De appel verliest veel vocht, waarin de pompoen gaarkookt. Na 20 minuten zal de pompoen grotendeels uit elkaar zijn gevallen en de appelstukjes lekker zacht zijn.
Stap 3:
Pak de aardappelstamper en stamp het geheel nog wat fijner. Het moet uiteindelijk een grove compote worden.
Stap 4:
Halveer de bladerdeegvellen. Vul met een theelepel de bladerdeegvellen met de compote. Vouw de vellen dubbel en gebruik een vork om de randjes dicht te maken.
Stap 5: de pakjes
Snijd van de overgebleven bladerdeegvellen dunne sliertjes. Hiervan ga je de strikjes op de pakjes maken. Je maakt ongeveer 20 pakjes dus je hebt wel 80 sliertjes nodig! Kruis de sliertjes op de vierkantjes. Maak van twee sliertjes de strik.
Stap 6: de zak van sinterklaas
Pak met duim en wijsvinger de overige gevulde vierkantjes aan één kant en knijp het naar elkaar toe.
Stap 7:
Plaats de pakjes en zakjes op met bakpapier beklede bakplaten en schuif ze in een voorverwarmde oven. Bak de hapjes goudbruin in 12-15 minuten.