Kijkje in de keuken

Madaga kookt speciaal voor kinderen

Wat gebeurt er met al die lekkere ingrediënten uit de moestuin? In de keuken wordt er zorgvuldig gekeken naar de beste bereiding, gezonde samenstelling en variatie in de kindermaaltijden. Er wordt gekookt, geëxperimenteerd en geproefd. Zodat de gerechten uiteindelijk een feestje op het bord zijn, waar je je vingers bij aflikt!

Gezonde kindermaaltijd

Kinderen zijn geen mini-volwassenen als het om eten gaat. Een kind ervaart de smaken en texturen niet alleen heel anders, maar ook wat hij of zij nodig heeft. Het koken voor kinderen vraagt om een speciale aanpak. Madaga kookt gezonde kindermaaltijden die speciaal voor kinderen zijn ontwikkeld. Gekookt met pure ingrediënten, geselecteerd aan de hand van de voedzame kwaliteit. De gebalanceerde weekmenu’s zijn samengesteld in samenwerking met onze kinderdiëtist en voldoen aan de richtlijnen van het Voedingscentrum. Het vervult aan alles waar gezonde kindervoeding aan moet voldoen!

Onze maaltijden zijn kidsproof

  • Vers & puur gekookt speciaal voor kinderen;
  • Komen pas op het menu als 80% van het peuterpanel zijn vingers erbij aflikt;
  • Hebben een textuur die is aangepast aan de motorische ontwikkeling van het kind;
  • Worden geserveerd met mini (vega) vleesjes.

Elke maaltijd bevat minimaal één portie groente. Madaga verzorgt voor iedereen een passend menu in smaak en budget: van 100% biologisch tot maaltijden zonder poespas. Ontdek hier de menu’s.

'Met liefde worden de groenten voorbereid'

Alle kinderen eten mee!


Aan alle leeftijden wordt gedacht, van baby tot buitenschoolse opvang (BSO). Daarnaast bieden we voor iedere gezonde kindermaaltijd een volwaardig vegetarisch alternatief.

Heeft een kleintje op de groep een lactose intolerantie of een koemelkallergie? Voor hen bieden wij een menu aan dat bereid is met lactose – en glutenvrije ingrediënten. Een andere (dieet)wens? Onze kinderdiëtist denkt graag mee!

Kindjes likken hun vingers af bij onze maaltijden. Hoe dat komt? Lees hier verder.

Ook een warme lunch op jouw kinderopvang?
Vraag dé proefbox aan