Op smaakavontuur

Een gezonde start op de kinderopvang

Groenten en peuters? Dat gaat niet altijd even gemakkelijk samen. Dat is te verklaren, baby’s hebben namelijk een voorkeur voor zoete en vette smaken. Bittere groenten zijn echt even wennen. Kinderen moeten gemiddeld 10 tot 15 keer proeven voordat ze een smaak leren waarderen. Gelukkig kan de kinderopvang hierbij helpen. Door de kinderen een warme maaltijd aan te bieden als lunch, speel je een belangrijke rol in het aanleren van gezonde eetgewoonten.

Samen op smaakavontuur

We nemen de kinderen spelenderwijs mee in hun smaakontwikkeling door te proeven, te ruiken, te voelen en te leren. Door samen op smaakavontuur te gaan, leren we de kinderen met plezier eten. Dit doen wij niet alleen met onze kidsproof maaltijden, maar ook met leuke (smaak)activiteiten.

De kinderopvang is dé ideale plek om gezond te leren eten:

  • Pedagogische kracht De pedagogisch medewerkers weten als geen ander hoe ze kinderen kunnen helpen om tóch dat ene hapje te proberen.
  • Samen aan tafel eten Door samen een warme maaltijd te eten ontstaan er nieuwe rituelen rondom het eetmoment; samen de tafel dekken, opscheppen, maar ook tafelmanieren worden geoefend.
  • Meer energie Kinderen hebben in de middag meer energie om te proeven.
  • Zien eten, doet eten! Met vriendjes aan tafel gaat proeven een stuk makkelijker.
  • Spelenderwijs leren Door de toevoeging van een spelelement, spelen we in op de nieuwsgierigheid van het kind zodat ze op een plezierige manier de wereld van écht eten kunnen ontdekken.
'Beer, wil jij misschien ook een hapje?'

Wekelijk genieten ruim 50.000 kinderen van een warme maaltijd...


...van Madaga op de kinderopvang en beleven zij een geslaagd smaakavontuur. Madaga biedt naast haar kidsproof maaltijden de concrete tools en activiteiten, zoals o.a. de Smaaksafari-koffer, om spelenderwijs met smaakontwikkeling aan de slag te gaan.
Wil jij de kinderen ook een gezonde start bieden op jouw kinderdagverblijf of BSO? Wij vertellen je graag hoe wij jou hierbij kunnen helpen. Ook de oudercommissie en ouders ondersteunen wij graag.

Ook een warme lunch op jouw kinderopvang?
Vraag dé proefbox aan