Dit is Madaga

Kinderen hapje voor hapje verliefd laten worden op écht eten: dat is de missie van Madaga. Het is namelijk tijd voor een nieuwe generatie kindervoeding. Écht eten dat bijdraagt aan duurzaamheid, klaargemaakt met pure ingrediënten en volle smaken. Waarbij onze kinderen breed lachend, lippen-smakkend en vinger-likkend aan tafel zitten. Voeding die eetmomenten leuk, makkelijk en fijn maakt voor iedereen.

Sinds 2022 bundelen Madaga en Spoony hun superkrachten. Ingrid Keller en Spoony’s oprichtster Phaedra vonden elkaar in hun missie, passie en aanpak. Meer informatie over deze krachtige samenwerking. 

Verwonderen over verrukkelijke smaken

Wij zijn op een missie. Samen met ouders, verzorgers, kinderopvangcentra en scholen. Wij geven kinderen een kans om te ontdekken en zich te laten verwonderen door de wereld van vers eten en verrukkelijke smaken. Want door de ontwikkeling van hun prikkelende smaakpapillen te eren, maken we een echt verschil in het opvoeden van een gezonde generatie.

 

“Het is onze plicht om de eetomgeving weer gezond te maken voor de volgende generatie. Zodat ze een gelukkig leven kunnen leiden.”

– Ingrid Keller Cayet, oprichter van Madaga –

De basis van Madaga ligt in de moestuin in de Bourgogne

Als jong meisje groeide Ingrid Keller Cayet op in de Franse Bourgogne, bij haar oma. Daar plukten ze dagelijks groenten en fruit in de moestuin en kookten ze samen gerechten van deze voedzame ingrediënten. De moestuin veroverde een plekje in Ingrids hart. Tijdens haar carrière bij een investeringsbank dacht ze nog vaak terug aan de smaakexplosies van vroeger.

Het smaakavontuur van Madaga begon 10 jaar geleden

Toen Ingrid twee jongens adopteerde uit Colombia, viel het haar zwaar om een druk leven te combineren met koken voor een moeilijk etend kind. Ingrid zocht naar gezonde kindervoeding met minder bereidingstijd of gezonde kant-en-klaar maaltijden. Die vond ze niet, dus besloot ze het zelf te maken. Dat was het begin van Madaga.

Gezonde kindergerechten, vol groenten en fruit

Inmiddels genieten niet alleen de kinderen van Ingrid van die gerechten, maar serveert ze al meer dan 10 jaar met Madaga wekelijks 50.000 kinderen op meer dan 500 kinderdagverblijven de gi-ga lekkere en gezonde maaltijden.

Met een zeer rijk Smaaksafari-programma waarmee we meer dan 100.000 kinderen twee keer per jaar meenemen op avontuur naar één groente. Van de pompoen, broccoli en wortel tot de rode biet en zoete aardappel.

Lees het interview van de Volkskrant met Ingrid over de Smaaksafari

Alleen maar (wit)lof - aldus Nesla Staal, Eigenaresse Keiki Holo Holo

Neshla Staal, eigenaresse van kinderopvang Keiki Holo Holo, is dolenthousiast over de kidsproof maaltijden van Madaga. “Het eten dat we de kinderen geven, moet aansluiten bij onze visie op ‘gezond en bewust’, maar het moet zeker ook leuk blijven. We denken erover na hoeveel zout en suiker erin zit. Maar we willen ook dat kinderen leren genieten van lekker eten en dat ze een goede relatie opbouwen met voeding. Iets lekkers op zijn tijd kan zeker, dat willen we ze ook meegeven.”

De visie van Madaga sluit naadloos aan bij die van kinderopvang Keiki Holo Holo, zegt Neshla. “Het is zo gepiept. We bestellen snel en gemakkelijk online. We hoeven zelf geen boodschappen meer te doen en zijn ook minder tijd kwijt met voorbereiden. Niet meer vragen wat elk kind op het brood wil en dan smeren, maar de maaltijden in de oven en aan tafel. Ideaal!”

– Neshla Staal, eigenaresse van kinderopvang Keiki Holo Holo –

Ook elke maand de leukste en beste tips, tricks, kook- en bakinspiratie voor de kids ontvangen?

Yes
OOK EEN WARME LUNCH OP JOUW KINDERDAGVERBLIJF?
VRAAG GRATIS PROEFBOX AAN