Gezonde voeding kinderopvang

Bij Madaga begrijpen we hoe belangrijk gezonde voeding is op de kinderopvang voor de ontwikkeling van kinderen. Kinderen brengen veel tijd door op de kinderopvang en daarom is het essentieel dat ze worden blootgesteld aan gezonde voeding. Bij Madaga gebruiken we dan ook alleen de beste ingrediënten om heerlijke en voedzame maaltijden te bereiden die de gezondheid van kinderen bevorderen.

Kindvriendelijke maaltijden

Bij Madaga vinden we het belangrijk dat kinderen gezonde, maar ook voedzame maaltijden binnenkrijgen. Het is hierin belangrijk dat de kindvriendelijke maaltijden gezond zijn, maar ook nog eens lekker. Kinderen ervaren smaken en texturen heel anders dan volwassenen, hun tong is super gevoelig. Dit betekent dat zij heftige smaken, grove texturen of onbekende ingrediënten niet zomaar eten. Bij Madaga weten we alles over de smaakontwikkeling bij kinderen. Zo bereiden we kindvriendelijke maaltijden die voedzaam én lekker zijn voor elke leeftijd. We denken na over de textuur van het eten, spelen met kleuren en laten kinderen kennismaken met nieuwe en bekende smaken. Neem hier een kijkje in onze keuken!

Eten op de kinderopvang

Kinderen gezond leren eten kan een uitdaging zijn. De kinderopvang is dan ook de ideale plek om gezond te leren eten. In de eerste kinderjaren wordt er een basis gelegd voor voedingsgewoonten op latere leeftijd. Het is namelijk makkelijker om in de eerste levensjaren gezonde eetgewoontes aan te leren, dan op latere leeftijd. Het is dus van belang dat kinderen gezond leren eten op de kinderopvang. Naast een goede basis voor voedingsgewoonten draagt het gezond leren eten ook bij aan een betere concentratie en prestatie op de kinderopvang. Daarnaast kan een gezond voedingspatroon bijdragen aan een betere gezondheid op lange termijn bij kinderen.

Vragen over onze gezonde voeding op de kinderopvang? Neem contact met ons op

Ontdek hier hoe Madaga jouw kinderopvang kan voorzien van gezonde voeding en snacks voor kinderen. Of wil je meer weten over de smaakontwikkeling, menu’s of de mogelijkheden voor bij jou op de locatie? Stel je vraag aan ons.

 Neem contact met ons op
Neem contact met ons op