Mollie Mol geeft antwoord – Vleesvervangers

Vraag maar raak! Geen vraag te gek of dom. Mollie Mol hoort graag wat jullie willen weten over onze maaltijden of aanpak. Deze keer gaan de vragen over onze vegetarische maaltijden:

‘Dit lijkt zo op echt vlees, is deze maaltijd wel vegetarisch?’
‘Welke vleesvervangers gebruiken jullie?’

Wat een goede vragen!

Mollie geeft antwoord:

Onze chefs ontwikkelen met veel liefde de vegetarische maaltijden. Kinderen kunnen genieten van smakelijke gerechten, die qua smaak en textuur vergelijkbaar zijn met de vleesvarianten. De voedzame, kidsproof vleesvervangers die we hiervoor gebruiken zijn onder andere:

 1. Pulled oats (havervlokken, erwteneiwit en tuinboneneiwit)
 2. Fava boon (erwteneiwit en tuinbonen)
 3. Vegetarische nuggets (soja- en tarwe eiwit)
 4. Falafelballetjes (kikkererwten eiwit)
 5. Vegaballetjes (soja- en tarwe eiwit)
 6. Seitan (tarwe eiwit)

Van een aantal heb je misschien nog nooit gehoord. Wat is wat:

 • Pulled oats:
  Pulled oats bestaan uit havervlokken, erwteneiwit en tuinboneneiwit. De ingrediënten worden vermalen, samen gekneed en gebakken. De textuur lijkt op zacht gegaard rundvlees waardoor pulled oats erg geschikt zijn in gerechten waarin het rundvlees vervangen dient te worden, zoals gehakt en stoofvlees. 
 • Fava boon:
  Fava boon is een ingrediënt dat wij graag gebruiken in onze kidsproof maaltijden. Deze 100% plantaardige vleesvervanger uit Finland wordt gemaakt van plantaardige eiwitten van tuinbonen en erwten. Een structuur vol vezels met een lekkere bite, waardoor het een goede vleesvervanger is voor in onze maaltijden.   
 • Seitan
  Seitan wordt gemaakt van tarwemeel en water. Qua structuur lijkt het op zacht gegaard vlees (net als de pulled oats). We gebruiken het onder andere in de Super Seitan in Zoetzure Saus.

Met deze toppers van vleesvervangers zorgen we dat de vegetarische maaltijden altijd om te smullen zijn. Om je vingers bij af-te-likken-lekker! Nieuwsgierig geworden? 

Bestel de vega toppers

Hebben jullie ook een vraag voor Mollie?
Stel je vraag!

"Is dit wel vegetarisch?"


OOK EEN WARME LUNCH OP JOUW KINDERDAGVERBLIJF?
VRAAG GRATIS PROEFBOX AAN