Inschrijven

Jouw team expert in smaakontwikkeling

De kennis van jouw team uitbreiden met praktische expertise over kindervoeding: dat kan met ons kennisprogramma ‘Kinderen gezond leren eten met plezier’. In zes maanden wordt jouw team expert in smaakontwikkeling. Ze doen inhoudelijke kennis op die ze direct kunnen toepassen tijdens hun werk op de kinderopvang. Zo leren de kinderen met plezier gezond eten, mét professionele begeleiding.

Appels met peren vergelijken

In het kennisprogramma gaan we wél appels met peren vergelijken. Want we duiken in de details van smaakontwikkeling bij kinderen. Je team leert onder andere:

  • hoe belangrijk de eerste duizend dagen van kinderen zijn;
  • hoe smaakpapillen zich ontwikkelen;
  • in welke stappen je nieuwe smaken kunt introduceren;
  • waarom groenten leren eten zo goed is;
  • wat je doet als kinderen niet willen eten
  • hoe je ervoor zorgt dat kinderen wél die spruiten lusten;

En nog veel meer. In drie fases ontwikkelen we je team tot expert in smaakontwikkeling. Ons uitgebreide voedingshandboek vormt de basis. Dat ontvangen ze bij aanvang van het programma. Vervolgens nemen we ze mee op een smaakreis via:

  • Een interactieve workshop als team
  • Maandelijkse webinars
  • Elke twee weken een ‘o-jaatje’

Fase 1: Interactieve workshop

We starten het kennisprogramma met een interactieve workshop. We bewandelen het pad van moedermelk tot ‘eten wat de pot schaft’. Bij elke stap vertellen wij de belangrijkste elementen uit die fase. En geven direct alle praktische tips en de handigste tricks. Die het team direct kan toepassen in de praktijk.

Fase 2: Maandelijkse webinar

Maar hoe zorg je dat alle opgedane kennis ook écht beklijft? Dat hoeven ze niet alleen te doen! Na de workshop krijgt je team elke maand (6x in totaal) een webinar in hun inbox. We beloven: de doperwtjes vallen als kwartjes op hun plek. We herhalen in de webinars elk thema van het voedingshandboek, zodat de zaadjes die we tijdens de workshop plantten tot een goede oogst leiden. Zo worden de professionals in je team echte experts in smaakontwikkeling, mét certificaat.

Fase 3: O ja!

Dat waren we bijna vergeten te zeggen: we geven altijd extraatjes. Elke twee weken krijgen deelnemers van ons een nuttige mail met een tip, een leuke activiteit of een interessant weetje. Echt van die ‘o ja’-momentjes waardoor ze de opgedane kennis nooit meer vergeten.

Een programma op maat

Ook aan de slag met je team? Gaaf! Ons kennisprogramma integreren we altijd samen met jou in je organisatie, ook al ben je nog geen klant. Afhankelijk van de omvang van je team(s), het aantal locaties dat je hebt en eventuele andere factoren, maken wij een voorstel op maat. Zo sluit het programma altijd aan op jouw team.

Jouw team ook expert maken in smaakontwikkeling bij kinderen? Meld je direct aan via het inschrijfformulier.

Wist je dat 73% van de ouders van hun kinderopvang verwacht dat ze een bijdrage leveren aan gezonde eetgewoontes? Met de workshop neem ik de pedagogisch medewerkers mee in alle fases van smaakontwikkeling, zodat zij expert worden.

– Jeltje MeijvogelOOK EEN WARME LUNCH OP JOUW KINDERDAGVERBLIJF?
VRAAG GRATIS PROEFBOX AAN