Samen maken: Herfstige pompoenspread

Vanaf 6 maanden – 30 minuten

Met dit lekkere kinderrecept creëer je het ultieme herfstgevoel. En nog leuker: in maar 30 minuten tover je dit kidsproof recept op tafel. Lekker om mee te smeren en te dippen!

Wat heb je nodig?

  • 750 gr pompoen, geschild en in 4 stukken gesneden
  • 4 teentjes knoflook, gepeld
  • 2 eetlepels tahini
  • 2 eetlepels olijfolie (extra virgine)
  • Een snufje kaneel
  • Een snufje komijnpoeder
  • 1 takje tijm, alleen de blaadjes
  • Een snufje zeezout
  • 4 sneeën brood
  • Keukenmachine of blender
  • Bakpapier
  • Nietmachine

Hoe tover je de pompoenspread op tafel?

Dat is een eitje! Verwarm de oven op 220°C (of gasovenstand 7). Leg de stukken pompoen en de teentjes knoflook samen op het bakpapier en vouw het dubbel tot een pakketje. Niet of vouw de uiteinden aan elkaar om het zo luchtdicht mogelijk te maken. Plaats het pakketje op een vel bakpapier op de bakplaat en rooster het ongeveer 25 minuten in het midden van de oven. Laat het pakketje 10 minuten afkoelen. Doe de pompoen en knoflook in een keukenmachine of blender, voeg de tahini, olijfolie, kaneel, komijn en tijm toe. Breng op smaak met een snufje zeezout. Draai het mengsel tot een gladde puree.

Yum! Smeren en dippen maar! Vergeet je spread niet te delen en ons te taggen @madaga_kindervoeding

Om mee te smeren en in te dippen!


Nog meer leuke recepten?
Bekijk ze hier!