Vraag maar raak! Geen vraag te gek of dom. Mollie Mol hoort graag wat jullie willen weten over onze maaltijden of aanpak. Deze keer gaan de vragen over de dieetmaaltijden:
”Welke opties hebben jullie voor speciale dieetwensen en waar vind ik ze?”
”De dieetmaaltijden worden geleverd per twee porties, maar wat doe je als er maar één kindje is?”
Goede vragen! Laten we ze eens onder de loep nemen.
In het bestelsysteem vind je de allergenen door te klikken op het groene rondje met ‘i’, die achter de naam van het gerecht staat. Je krijgt dan meer informatie over de ingrediënten, voedingswaarden, eventuele serveertips en de allergenen.
Voor kindjes met een intolerantie voor gluten of lactose hebben we alternatieve maaltijden beschikbaar. Deze maaltijden zijn apart bereid met gluten- en lactosevrije ingrediënten. Ze zijn duidelijk te herkennen in het bestelsysteem, omdat deze onder het kopje ‘Speciale dieetwensen’ of ‘Speciale vegetarische dieetwensen’ staan.
Al onze maaltijden zijn van nature vrij van noten. Ook in de keuken waar onze maaltijden bereid worden, zijn geen noten aanwezig. Desondanks kunnen we niet volledig uitsluiten dat onze maaltijden sporen van noten bevatten. Bijvoorbeeld omdat bepaalde ingrediënten uit een fabriek komen waar wél met noten wordt gewerkt. Voor kinderen met een zware notenallergie raden we daarom aan onze dieetmaaltijden te bestellen.
In tegenstelling tot onze reguliere maaltijden, worden de dieetmaaltijden na het bereiden ingevroren en vriesvers geleverd. Daarom kunnen deze na het ontdooien niet meer opnieuw ingevroren worden. We horen wel eens dat dieetmaaltijden overblijven omdat het kindje met allergieën er bijvoorbeeld toch niet was. Dan moet de maaltijd volgens veiligheidsnormen al snel weggegooid worden. Zonde! Daarom hebben we uitvoerig onderzoek gedaan, en kunnen we nu met trots vertellen dat de houdbaarheid van onze dieetmaaltijden op een natuurlijke manier verlengd kan worden.
Hoe kan dat dan? Door het invriezen na bereiden, zetten we de tijd als het waren even stil. Zo kun je na het ontdooien de resterende TGT tellen, en is de huidige TGT op 30 dagen bepaald. We hebben dit proces onder de loep genomen en uitvoerig getest. Daaruit is geconcludeerd dat de houdbaarheid van de gerechten in alle veiligheid kan worden verlengd.
De Madaga chefkoks blijven in ieder geval de vertrouwde recepten koken zoals zij deze gewend zijn, zonder veranderingen. Zó maken we kinderen nog steeds hapje voor hapje verliefd op écht eten en zorgen we samen voor minder voedselverspilling.
Hebben jullie ook een vraag voor Mollie Mol?
Stel ‘m gerust!