Aan tafel met… Een van Madaga’s grootste fans!

Warm eten op het kinderdagverblijf? Neshla vertelt

Kinderopvang Keiki Holo Holo maakte slim gebruik van hun lockdownperiode door te gaan kijken naar hoe ze de kindzorg konden verbeteren. Met hun visie op ‘gezond en bewust’ besloten ze warm eten op het kinderdagverblijf aan te bieden. Eigenaresse Neshla Staal vertelt.

Verse maaltijden afgestemd op het kind

Op zoek naar een aanbieder voor warme, voedzame maaltijden kwam Neshla bij Madaga terecht. “Het eten moet aansluiten bij onze visie op ‘gezond en bewust’, maar zeker ook leuk blijven. We denken na over hoeveel zout en suiker zit in wat we de kinderen geven. Tegelijkertijd willen we dat kinderen leren genieten van lekker eten en een goede relatie opbouwen met voeding. Iets lekkers op zijn tijd kan zeker, dat willen we de kinderen ook meegeven.

Toen we bij Madaga kwamen sloot dat precies aan op onze eigen visie. Maaltijden gemaakt van verse ingrediënten en afgestemd op de kinderen. De juiste textuur, zoutarm en voedzaam. Tegelijkertijd wél met oog op plezier en leren genieten van lekker eten.”

Het scheelt tijd én is nog leerzaam ook

Keiki Holo Holo heeft op dit moment het Proeftuin-menu van Madaga op hun locaties. “Het is zo gepiept. We bestellen snel en gemakkelijk online. De menu’s zijn samengesteld door kinderdiëtisten die precies weten wat de kinderen nodig hebben. We hoeven zelf geen boodschappen meer te doen en zijn ook minder tijd kwijt met voorbereiden. Niet meer vragen wat elk kind op het brood wil en dan smeren, maar de maaltijden in de oven en aan tafel. Ideaal!

Iets waar we meer mee willen doen zijn de Smaaksafari-pakketten. Graag willen we één persoon aanwijzen die gebruik gaat maken van alle educatieve extra’s die Madaga aanbiedt. Zo kunnen we de kinderen spelenderwijs meer leren over vers en voedzaam eten.”

Overladen met complimenten

“We hebben onze oudercommissie betrokken bij de keuze om warme maaltijden aan te bieden. In eerste instantie waren de meningen verdeeld: niet iedereen vond het per se nodig. Grappig genoeg is nu iedereen om! Ze vinden het super. We krijgen heel veel complimenten over dat de kinderen thuis makkelijker mee-eten en ook meer eten. Ouders houden ’s avonds meer tijd over voor quality time met hun kinderen. Dat vinden wij natuurlijk erg fijn om te horen!”

‘Wij zijn fan van warm eten op het kinderdagverblijf!’

“De maaltijden zijn voedzaam en lekker. De kinderen eten met veel plezier. Zelfs de pedagogisch medewerkers vinden de gerechten lekker smaken. Als ik de kans krijg, proef ik ook even. Er zit natuurlijk niet zo veel zout in, maar dat neemt niet weg dat het goed in de smaak valt!

Daarnaast is het contact met Madaga erg fijn. Ze denken goed met je mee en hebben een lage drempel. Soms bellen ze op om te vragen hoe het nieuwe menu is bevallen of hoe de kinderen hebben gegeten. Fijn om zo persoonlijk met elkaar te communiceren.”

Ook smikkelende kids op jouw kinderopvang? Boek snel een afspraak!

"De positieve reacties van de ouders, die doen ons goed!"


OOK EEN WARME LUNCH OP JOUW KINDERDAGVERBLIJF?
VRAAG GRATIS PROEFBOX AAN