BNR: 70 procent van de kinderproducten in supermarkten is onverantwoord

Jörgen Raymann (BNR) gaat met meerdere experts in gesprek over het Unicef rapport: ‘De verleiding naar (on)gezond’. Bijna driekwart van de kinderproducten in supermarkten, past niet in een gezond voedingspatroon voor kinderen.

Van het totale aanbod in het baby-, dreumes-, peuterschap voldoet slechts een derde aan de criteria van de Schijf van Vijf.

UNICEF analyseerde ruim 2000 kinderproducten, zoals kinderontbijtgranen, kindertoetjes en pakjes drinken in verschillende supermarkten en keek of ze pasten binnen de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum. De resultaten zijn niet positief, de meeste producten bevatten teveel suikers, energie, of zout of te weinig vezels en passen hierdoor niet binnen de Schijf van Vijf.

Hapje voor hapje verliefd op écht eten

Het rapport bevestigt de belangrijkste reden waarom Ingrid (CEO/Oprichtster Madaga) 10 jaar geleden Madaga is gestart! In de Nederlandse supermarkt kon zij als Française geen goede & verse kindermaaltijden vinden. In het interview met BNR vertelt ze hoe we als Madaga met onze verse maaltijden op de kinderopvang een bijdrage leveren aan de smaakontwikkeling van kinderen. Hapje voor hapje verliefd op echt eten!

Het is tijd voor een
nieuwe generatie kindervoeding!

Beluister het gehele interview met Ingrid op BNR (van 0.10 t/m 3:40).

Of lees hier het volledige rapport van Unicef voor alle onderzoeksresultaten.

Experts interview

Suzanne Laszlo (directeur Unicef)
IJsbrand Velzenboer (voedingsmiddelentechnoloog)
Annet Roodenburg (lector voeding & gezondheid aan de HAS Hogeschool) .

 

Rapport Unicef: De verleiding naar (on)gezond


OOK EEN WARME LUNCH OP JOUW KINDERDAGVERBLIJF?
VRAAG GRATIS PROEFBOX AAN