Aan tafel met… Tinteltuin

Bij Tinteltuin smikkelen de kinderen van een warme lunch

Groeien, genieten en leren: de drie pijlers van kinderopvang Tinteltuin. Dat het ontwikkelen van gezonde eetgewoonten daarbij hoort, beseffen ze er maar al te goed. Dus verzorgt Madaga sinds 2023 een warme lunch waar de kinderen van smikkelen. Locatiemanager Ellen Hemmelder vertelt erover. 

Begeleiding van a tot z

Tinteltuin startte een pilot met de warme lunches van Madaga. Dat bleek een succes. Ellen vertelt: “We hebben natuurlijk naar verschillende punten gekeken maar de goede begeleiding van Madaga was wel echt doorslaggevend. Daar zijn we zo positief over! Het is een flink project dat we met z’n allen hebben uitgevoerd en het is super dat we daarbij zo’n ondersteuning hebben gekregen. Er werd veel overlegd, goed gecommuniceerd en echt samen gekeken naar hoe we dit het beste konden inrichten.”

Een kijkje in de keuken

Gestart als een ontdekkingstocht en nu een smaakavontuur bij elke warme lunch. Ellen: “Het heeft iets gezelligs om iedereen samen aan tafel te zien met een bord warm eten. Voor de pedagogisch medewerkers is dat even wennen, want ze gaan van ‘boterhammen smeren’ naar ‘gerechten op tafel zetten’. Maar zo leren de kinderen ook om samen de tafel te dekken en op te ruimen.”

“Het fijne is dat de mensen van Madaga ons ook nu nog uitstekend begeleiden. Als we ergens tegen aanlopen, dan denken ze met ons mee. Of als we bellen met vragen, dan nemen ze de tijd om antwoord te geven. Niets is te gek. De samenwerking blijft daardoor goed verlopen en dat vinden we heel prettig.”

A match made in heaven

“De waarden van Madaga passen bij die van ons. Het is zo’n puur bedrijf dat zich richt op echte smaken. Ook is het mooi hoe het is opgericht: door één persoon met een ideaal. Er ligt veel nadruk op gezonde voeding. Je moet de puurheid van het product terugzien en proeven in de maaltijd. En natuurlijk gaat het om het meekrijgen van een gezond eetpatroon, al vanaf baby af aan. Ook Tinteltuin is daar erg mee bezig. We streven dus dezelfde idealen na – een goede match.”

Locatiemanager Ellen Hemmelder

Enkel positieve reacties

Zowel de kinderen als hun ouders reageren positief op het verstrekken van de warme lunches. Ellen: “Veel van de ouders werken de hele dag. Dan is het fijn dat hun kind al een warme maaltijd heeft gehad. Ze kunnen zelf kiezen of ze het ’s avonds nóg een warme maaltijd voorschotelen. Het hoeft niet, maar het mag natuurlijk wel. Veel ouders koppelen terug dat heel fijn te vinden: we krijgen veel lovende reacties.”

 

Met de warme lunches van Madaga besteedt Tinteltuin aandacht aan gezonde voeding. Ook dat vinden de ouders fijn. En de kinderen? Ellen: “Hoe die zouden reageren, vonden we wel spannend hoor. In het begin was het voor sommige kinderen echt wel wennen, maar inmiddels vragen ze regelmatig om nóg een bordje!”

Ook smikkelende kinderen tijdens de warme lunch?

Kijk wat wij voor je kunnen doen
OOK EEN WARME LUNCH OP JOUW KINDERDAGVERBLIJF?
VRAAG GRATIS PROEFBOX AAN